Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är ett ovanligt grymt typ av straff”

Erik Karlsson i Sharks-tröjan. Foto: CHRIS BROWN/CSM/REX / CHRIS BROWN/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Karlsson under tiden i Ottawa Senators. Foto: ROSS D. FRANKLIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Igår kom uppgifter om att Erik Karlsson i första hand hoppas på två klubbar: Montreal Canadiens och Ottawa Senators.

Men hur stor är sannolikheten att det faktiskt kommer att ske?

”Att få fans i Ottawa att tro att det finns något hopp om att få tillbaka Erik Karlsson i sommar känns som ett ovanligt grymt typ av straff”, skriver Sid Seixeiro på kanadensiska Sportsnet på Twitter. 

Erik Karlsson har ett stort beslut framför sig.

Den svenske backstjärnan har ett utgående kontrakt med San Jose Sharks, och nu måste Karlsson välja om han vill stanna hos klubben eller om han vill gå någon annanstans.

Karlsson är fri att diskutera kontrakt med samtliga NHL-klubbar från och med den första juli och New York Rangers och Tampa Bay Lightning har varit två klubbar som återkommande tagits upp i diskussionerna om var den svenske stjärnan kan komma att hamna.

Under gårdagen pekade Ottawa Sun dock ut Ottawa Senators och Montreal Canadiens som svenskens egna toppval, med hänvisning till ”en väl insatt källa”. Anledningen ska vara att hans fru Melinda, som är född och uppvuxen i Ottawa, vill bo närmre sin familj.

https://twitter.com/ottawasuncom/status/1135746965520752647?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1135746965520752647&ref_url=https%3A%2F%2Fbn-klara-xpr-prod.trusted.elx.ohoy.io%2Fedit%2F748c54d0-d9f5-4ad8-bc1c-149ade563255

”Erik Karlsson ses som en kunglighet”

Reaktionerna i hockeyvärlden lät inte vänta på sig.

”Karlsson ses fortfarande som en kunglighet i många av de här delarna, och anses av många av fansen vara en av klubbens bästa spelare någonsin. Bara antydan om att han är öppen för att återvända har återuppväckt starka känslor hos de fans som övergav klubben när de lät kaptenen lämna”, skriver Ian Mendes på TSN. 

Han ställer sig dock tveksam till att Erik Karlsson skulle passa in i Ottawa med tanke på den uppbyggnadsfas som klubben just nu befinner sig i.

”Senators har ett överskott av offensiva och skickliga backar med spelare som Chabot, Brännström och Christian Wolanin i sitt system. Finns det verkligen tillräckligt med minuter – särskilt i powerplay – för så många skickliga backar i samma lag?”

Erik Brännström. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Thomas Chabot. Foto: PAWEL ANDRACHIEWICZ / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950

”Det skulle göra saken ännu värre”

The Athletics Chris Stevenson ser samma potentiella problem, och tar även upp flera andra.

”Det finns många lager på den här löken. Hur skulle hans tidigare lagkamrater känna för en eventuell återkomst, hur ser hans hälsa ut, hur stor lön skulle han ha och hur skulle hans närvaro påverka utvecklingen av lagets unga spelare?” skriver han.

”Ett sätt att se på det: att inte skriva ett nytt kontrakt med Karlsson förra sommaren var ett misslyckande. Att ta tillbaka honom den här sommaren skulle kunna göra saken ännu värre.”

Även Wayne Scanlan på Sportsnet är tveksam till att Karlsson kommer och borde återvända.

”Det skeppet har redan seglat. Det var tillräckligt att få ha honom när han var som bäst, när han på egen hand bar laget till konferensfinalen 2017. Men ett blad har vänts. Senators tillhör den unge Brady Tkachuk nu, och Chabot. Kulturen såg väldigt annorlunda ut när Karlsson var där. Vem vill återvända?”

Han fortsätter:

”Vilken NHL-tröja kommer Karlsson ha på sig under nästa besök? Det är få fans i Ottawa som slösar sin värdefulla energi på den nästan icke-existerande möjligheten att tröjan kommer ha en Senators-logga på sig.”