Foto: USA TODAY NETWORK / TERRENCE LEE-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / TERRENCE LEE-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / TERRENCE LEE-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / JAMES CAREY LAUDER-USA TODAY SPO SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / JAMES CAREY LAUDER-USA TODAY SPO SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / JAMES CAREY LAUDER-USA TODAY SPO SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / JAMES CAREY LAUDER-USA TODAY SPO SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / JAMES CAREY LAUDER-USA TODAY SPO SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / JAMES CAREY LAUDER-USA TODAY SPO SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

”Det är bara att titta på William Karlsson”

Publicerad

LOS ANGELES. Marc-Andre Fleury storspelade i kassen, Jonathan Marchessault gjorde två mål och inhopparen Tomas Tatar visade vägen med sitt fräcka 1-0-mål.

Men det var en framspelning av William Karlsson, som var nattens snackis när Vegas bortabesegrade Winnipeg med 3-1 och utjämnade till 1-1 i matcher i semifinalen.

- Vad jag hann se av situationen? Inte mycket, faktiskt. Jag hörde att han (Reilly Smith) ropade, så allt jag behövde göra var att försöka få in pucken till mitten av banan, säger William.

ans målgivande passning till kedjekamraten Marchessaults 3-1-mål var ett verk av en artist.

Och då var det bara en andraassist.

Men lagkamrater och tv-experter var lyriska efteråt över svenskens blick för spelet och förmåga att läsa olika situationer ute på isen.

”Ett av många magnifika William Karlsson-nummer”

- Det var en helt otrolig framspelning av William Karlsson. Att den här tiden på året i en sådan här match ha förmågan att under de omständigheterna få fram pucken så perfekt är sjukt bra, sa backen Nate Schmidt när han intervjuades av NBC Sports efter matchen.

Förre NHL-coachen och numera expertkommentatorn Pierre McGuire, som befann sig mellan spelarbåsen under matchen, var lyrisk över Karlssons passning till Reilly Smith, som sedan spelade fram Marchessault till målet.

 

LÄS MER: Stanley Cup 2018 – så spelas slutspelet i NHL.

 

- Det var en briljant framspelning av Karlsson. Han visste att han skulle åka på en tackling av (Jacob) Trouba, men hade ändå sinnesnärvaron att först lägga fram pucken. Det var ett av många magnifika nummer Karlsson bjudit oss på i vinter, sa McGuire.

Fem poäng från William Karlsson-kedjan

Så vad hände?

Jo, William fick tag på pucken ute vid den vänstra långsargen i mittzonen och förstod att Trouba skulle smälla på honom vilken sekund som helst.

Men Karlsson hann elegant lägga ut pucken mitt i banan, där Smith störtade fram i full fart.

Det skapade en två-mot-en-situation med Marchessault och denne kunde sedan ensam med Connor Hellebuyck göra 3-1 bara 88 sekunder efter det att Winnipeg hade reducerat Golden Knights 2-0-ledning.

Kedjan med Karlsson, Marchessault och Smith svarade för 5 poäng, 2 mål och 3 assist, i nattens match.

Trion har varit Vegas bästa kedja hela säsongen och har fortsatt storspela under slutspelet, där man tillsammans nu producerat 39 poäng, fördelade så här:

Marchessault: 6 mål, 9 assist, 15 poäng.

Karlsson, 5 mål, 7 assist, 12 poäng.

Smith, 1 mål, 11 assist, 12 poäng.

Två matcher i Vegas nu: ”Det kommer bli tumultartat”

- Titta på William Karlsson en kväll som denna. Trots att man leder med 3-2 jobbar han stenhårt i defensiven under matchens sista minuter. Den där kedjan är hur fantastisk som helst, sa Jeremy Roenick i tv-studion hos NBC Sports.

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Ramus Dahlin. 

 

William vann 73 procent (11-4) av de tekningar han tog i matchen, ytterligare ett tecken på hur fokuserad han var:

- Ja, det var en av mina bättre kvällar i cirkeln, faktiskt, säger han.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

 

Nu väntar två matcher inför Golden Knights hockeytokiga fans i Las Vegas.

- Det kommer att bli tumultartat, sa Nate Schmidt med ett stort leende när han mötte media i omklädningsrummet efteråt.

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se 

Stanley Cup

Winnipeg–Vegas 1–3 (0–2, 0–0, 1–1)

semifinal 2 i bäst av 7

Winnipeg: Kyle Connor. Målvakt: Connor Hellebuyck 89,3 procent. Vegas: Jonathan Marchessault 2 (William Karlsson 1), Tomas Tatar. Målvakt: Marc–Andre Fleury 96,8 procent.

1-1 i matcher.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag