Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är bara att hoppa in i leken igen och köra på”

Foto: GERRY ANGUS/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: USA TODAY NETWORK / MATT KARTOZIAN-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA

LOS ANGELES. Niklas Hjalmarsson, 32, gjorde comeback i Arizona Coyotes i natt, svensk tid, när man tog emot Pittsburgh Penguins.

Det var hans första match sedan den 12 oktober, då han drabbades av ett brott på vadbenet efter att ha täckt ett skott mot Colorado i den fjärde omgången.

– Härligt att äntligen få spela match igen, men det kommer att ta ett tag innan jag får upp flåset igen, sa han efter 3-4-förlusten.

Det krävdes en lång straffläggning – åtta rundor – för att skilja lagen åt.

Hjalmarsson spelade fram Derek Stepan till 3-2-målet med drygt åtta minuter kvar.

Men Penguins lyckades kvittera i slutminuterna och få till en förlängning.

– Det var lite surt att vi inte fick med oss båda poängen, men Pittsburgh jobbade hårdare än oss under de första två perioderna innan vi kom igång. Det var kul att vara tillbaka även om det var nervöst före nedsläpp. Men att få komma in i omklädningsrummet och se sin matchtröja hänga där intill OEL:s (Oliver Ekman-Larsson) var en skön känsla, sa Niklas i en tv-intervju med Fox Sports.

Hjalmarsson visade ingen rädsla att täcka skott trots att det kostade honom halva säsongen med ett benbrott i höstas.

– Det är när du börjar tveka och känna rädsla som skadorna kommer, så det är bara att hoppa in i leken igen och köra på.

Hjalmarsson: ”Kan spela bättre”

Han betonade vikten av att ge allt nu.

– Varje enskild match kommer att vara viktig och ha en avgörande betydelse för kampen om slutspelsplatserna, sa Hjalmarsson.

Han gjorde 23 byten och spelade 16.41 minuter i sin comeback.

– Jag kan definitivt spela bättre. Det blev några långa byten, som tog musten ur mig.

Arizona har gjort en stark säsong, men har tappat poäng under den senaste veckan efter två förluster.

Man har båda målvakterna Darcy Kuemper och Antti Raanta skadade, så Adin Hill fick förtroendet att vakta kassen mot Pittsburgh och det gjorde han bra med 31 räddade skott.

Patric Hörnqvist svarade för Penguins 2-1-mål i power play tidigt i den andra perioden, hans 11:e mål den här säsongen.

Båda lagen ligger ovan strecket i sin division. Pittsburgh har samlat ihop 61 poäng och innehar andraplatsen i Metropolitan division bakom Washington (65 poäng) medan Arizona är tvåa i Pacific division på 55 poäng. Här leder Calgary tabellen på samma poäng, men med en mindre match spelad.