André Burakovsky om skadan: ”De var tvungna att skruva ihop den”

Foto: SCOTT TAETSCH/CSM/SHUTTERSTOCK / SCOTT TAETSCH/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

TAMPA. Han missade de fyra sista matcherna på grund av skada – men han är ändå dubbel Stanley Cup-mästare.

Nu berättar André Burakovsky om hur tummen stoppade honom från att komma tillbaka.

– De var tvungna att skruva ihop den med skruvar. Men det är skitsamma nu!

Han spelade inte en enda minut, men efter den sjätte matchen i Stanley Cup-finalen mellan Colorado och Tampa stod André Burakovsky, 27, ändå på isen i matchtröja och skridskor. 

Han kunde inte vara med under matchen, men kunde i alla fall fira med lagkamraterna. 

– Det är fantastiskt, vi har krigat hela säsongen, vi har haft ett fantastiskt bra lag de tre senaste åren. Att stå här nu med detta laget efter allt slit – det är fantastiskt. 

”Jobbigt att inte kunna vara med”

”Burra” avgjorde första matchen med ett övertidsmål och visade hur betydelsefull han kan vara, men redan i andra matchen tvingades han gå av efter att ha träffats på handen av en puck som Tampas backpjäs Victor Hedman slagit iväg.

– Det är jobbigt att sitta bredvid och vara skadad, och inte kunna vara med och hjälpa laget, men just nu är det fantastiskt, säger Burakovsky

– Vi får skylla på Victor Hedman, det var hans fel, hehe.

Burakovsky om skadan: ”Försökte varje dag”

Inför de följande matcherna höll Colorados coach Jared Bednar hoppet uppe – utåt i alla fall – och ville inte säga säkert hur det såg ut med spelchanserna för Burakovsky. Nu berättar svensken själv att det krävdes operation för att få bukt med skadan – och att det helt enkelt inte gick att få handen i speldugligt skick. 

– Jag testade inför varje match efter operationen men det var bara fyra–fem dagar sen jag opererade mig, så det var svårt att komma tillbaka. Jag försökte varje dag och vårt läkarteam gjorde ett jäkligt bra jobb med att försöka få rätt på tummen så det skulle gå, men tyvärr. Det gick inte.

Vad var det för operation?

– Det var en fraktur. De var tvungna att skruva ihop den med skruvar. Det är vad det är. Det är tufft i slutspelet. Men det är skitsamma nu!

För André Burakovsky är det andra Stanley Cup-titeln. Han var också med när Washington vann sin första Stanley Cup 2018. 

Tv: Se ögonblicket när Colorado vinner Stanley Cup