Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De tycker inte om oss och vi gillar inte dem”

Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Tampa Bay kom till nattens möte med New York Islanders med sex raka vinster i slutspelet.

Backstjärnan Victor Hedman, 29, hade själv en målsvit om fyra matcher.

Men nu tog det stopp, Islanders vann med 5-3 och reducerade Lightnings ledning i semifinalen till 2-1 i matcher.

– De gillar inte oss och vi gillar inte dem, kommenterade Tampabacken Mikhail Sergachev om det kaosartade matchslutet med slagsmål och skitsnack mellan spelarbåsen.

Hedman var en av fem spelare (tre från Tampa och två från Islanders), som drabbades av tiominutersstraff för misconduct med 36 sekunder kvar.

Jättebråket utbröt sedan Pageau gjort 5-3 i tom kasse samtidigt som han fick ta emot ett hårt klubbslag över ena benet av Tampastjärnan Nikita Kutjerov, som jagade honom.

När pucken låg i kassen hade Pageau fått nog, vände sig om och gav sig på Kutjerov mot kortsargen bakom kassen.

Hedman skyndade till lagkamratens undsättning och på några sekunder var alla spelare på isen inblandade i ett gruff som övergick till brottningsmatcher och slagsmål.

När domarna fått ordning på kalabaliken efter några minuter och släppte pucken igen, slogs Matt Martin (Islanders) med Barclay Goodrow direkt efter tekningen.

Det såg ut att vara en sen hämnd för den brutala tackling Brock Nelson i Islanders utsattes för i onsdagens match.

Tampabacken Mikhail Sergachev försökte inte vara speciellt diplomatisk när han fick frågan på presskonferensen efteråt om de här två lagen nu utvecklat en rivalitet.

– Vi spelade fysiskt mot dem och det är något det inte verkar gilla. Vi gillar inte dem heller, sa Sergachev.

När Pageau några minuter senare fick höra vad Sergachev sagt, så svarade han:

– Det är inget personligt, men vi är ett lag där alla står upp för varandra. Och vi befinner oss i en conference final, så vi lämnar inget åt slumpen. Vårt lag är som ett brödraskap.

Victor Hedman: ”Hyfsat nöjd”

Victor Hedman var inte alltför nedslagen efter nattens förlust även om den säkert sved, då Lightning hade hämtat upp ett underläge med 1-3 till 3-3 i den sista perioden innan man tappade greppet om matchen igen med knappt åtta minuter kvar.

– Jag är hyfsat nöjd med matchen i det stora hela och de ersättare som kom in för våra saknade stjärnor gjorde det bra. Men vi gjorde några misstag som kostade oss. Det finns saker vi måste rätta till inför nästa match på söndag, sa Hedman.

Tampa Bay saknade avstängde Alex Killorn och stjärncentern Brayden Point, som utgick i den andra perioden i onsdagens match efter att ha gjort sig illa i en närkamp.

– Vi har ett erfaret lag, som varit med om en mängd med- och motgångar, så vi kommer igen, summerade Hedman.

Det blev en svängig tillställning i natt, där Islanders tog ledningen efter 12.58 av den första perioden genom Cal Clutterbuck.

Lightning kom tillbaka och kvitterade på ett vackert solomål av Sergachev innan perioden var över.

Med två mål i den andra perioden såg Islanders ut att gå mot en säker seger, men Tampa både reducerade och kvitterade i den sista perioden.

New York Islanders gjorde 4-3 efter en tabbe av Goodrow strax innanför den egna blå linjen när bara drygt tre minuter återstod, som Bock Nelson kunde utnyttja efter några passningar från Anthony Beauvillier och Josh Bailey.

– Vi är inte ett lag som ger upp efter några baklängesmål. Det finns inte i värt DNA, summerade Clutterbuck efteråt.