Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De stora kanonerna talade – än en gång

Foto: USA TODAY NETWORK / AMBER SEARLS-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / GEOFF BURKE-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

LOS ANGELES. De stora kanonerna talade.

Än en gång.

Med en 6-2-seger knockade Washingtons stjärnor uppstickarna Vegas Golden Knight i natt, svensk tid, och har nu skaffat sig en 3-1-ledning i matcher i Stanley Cupfinalen.

Det luktar champagne om Nicklas Bäckström (3 assist), Jevgenij Kuznetsov (4 assist), T.J. Oshie (1 mål, 2 assist)och Alexander Ovetjkin (1 assist).

För att inte tala om målvakten Braden Holtby (28 räddningar).

Med tre raka segrar har Washington Capitals skaffat sig slagläge i finalen.

Man har tre matcher på sig att ta den där fjärde sista segern.

Den chansen missar man inte.

Den här upplagan av Capitals har alldeles för mycket talang för att strula till det nu när man efter 44 år i ligan har öppnat dörren till det förlovade rummet, där den där jättelika NHL-bucklan står och väntar.

Vegas har det tungt.

Man öppnade nattens match starkt, men när James Neal hade öppet mål och såg ut att ge gästerna ledningen med 1-0, så träffade han på ett mystiskt sätt stolpen.

När sedan Oshie gav Washington ledningen i power play i mitten av den första perioden blev Vegas ett nervöst gäng.

Det stod 3-0 innan perioden var över och ytterligare två stolpskott för Golden Knights gjorde att oturen grinade sensationslaget från Las Vegas i ansiktet.

Men man ska ha en eloge för att man kämpade tiden ut och lyckades reducera ett hopplöst 0-4-läge till 2-4 med drygt sju minuter kvar.

Nu räckte det inte.

Capitals hade en extra växel att lägga in och med ett effektivt power mål, som gav laget tre mål den här kvällen i Capital One Arena, gjorde att man kunde hålla undan.

Vegas tuffing Ryan Reaves försökte starta några gruff under slutminuterna för att hetsa stämningen inför match nummer fem i Las Vegas natten till fredag, svensk tid.

Men måltavlan Tom Wilson nappade inte på inviten.

– Äh, det där är vad Reaves vill, att jag ska kasta handskarna och slåss med honom. Men jag vill bara spela hockey just nu. Vad annat kan jag säga när jag får bilda kedja ihop med Jevgenij Kuznetsov och Alexander Ovetjkin, sa Wilson när han intervjuades av Pierre McGuire hos NBC Sports efter slutsignalen.

Reaves var också ute efter att bråka med Capitals andre tuffing, Devante Smith-Pelly, Men också han vände andra kinden till och skrattade.

Visst kan Vegas vinna hemma i T-Mobile Arena på torsdag kväll, men man fixar inte att slå Washington i tre raka matcher för att vända det här.

Kuznetsov spelar sitt livs hockey i Washington och har nu producerat 31 poäng på 23 matcher i slutspelet.

Nicklas Bäckström gjorde också en ny stormatch och har med nattens tre målgivande passningar fått ihop 22 poäng, 5 mål och 17 assist, på de 19 matcher han spelat.

– Bäckström är en av ligans mest underskattade spelare. Han har flyttat till andrakedjan nu sedan Kuznetsov blivit Ovetjkins center, men svensken är ett hot för motståndarna varje gång han kommer in på isen, sa förre NHL-stjärnan Jeremy Roenick i NBC Sports sändning efteråt.

Bäckis och Oshie har hittat varandra och gjorde nu 6 poäng tillsammans.

Oshie utnämndes till banans bäste spelare.

Han är den förste att tacka Bäckis för den utmärkelsen.

Till sist - William Karlsson hade en ny tung kväll i Vegas och lämnade isen utan poäng med -2 som facit.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!