Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De stänger ner totalt och flyttar premiären

Foto: GERRY THOMAS / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: PERRY NELSON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

Coronavirustet gör att NHL-matcher flyttas redan innan pucken släppts.

Det bekräftar NHL efter att sex spelare i Dallas testats positivt för viruset. 

Och fler matcher kan komma att flyttas. 

Tanken är att en försenad och förkortad NHL-säsong ska dra i gång den 13 januari. Men coronapandemin fortsätter att göra sig påmind och nu tvingas en av premiärmatcherna att skjutas upp.

Till följd av ett utbrott Dallas Stars där sex spelare och två ledare lämnat positiva svar har laget nu stängt sin träningsanläggning och ställt in sin träning tills vidare. 

Coronautbrott i NHL-klubbar

NHL bekräftar under fredagskvällen att Dallas inte kommer att spela sin premiärmatch borta mot Florida utan i stället inleda ligan tidigast den 19:e januari. Det innebär att ytterligare ett möte med Florida samt minst ett av två möten med Tampa Bay kan komma att drabbas. NHL arbetar nu på att göra om spelschemat.  

”Stars har och kommer att fortsätta följa de direktiv som finns för att skydda hälsan och säkerheten för spelare, personal och samhället i stort”, skriver NHL i ett uttalande.  

NHL-klubbarna reagerar nu på beskedet. 

– Vi känner för deras killar och det är en påminnelse om vad det är för virus vi har att göra med. Det saknas inte berättelser från andra sporter. Det är något vi måste jobba flitigt med här, säger Toronto Maple Leafes huvudtränare Sheldon Keefe enligt Toronto Sun. 

– Man blir påmind om att vi måste vara försiktiga och göra allt rätt, säger Chicago Blackhawks tränare Jeremy Colliton till journalisten Ben Pope. 

Även Columbus Blue Jackets har drabbats av coronasmitta i laget vilket höll flera spelare borta från träning under fredagen. Klubben ställde sedan in ett planerat träningspass som skulle hållas på eftermiddagen. Det återstår att se om deras premiärmöte mot Nashville den 14 januari kommer att spelas.