Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De skriker alla 'skam, skam, du rånar dem'”

Ur ”Sportklubben”: Därför går svenska backar så bra i NHL.
Loui Eriksson är Vancouver Canucks bäst betalda spelare.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Fansen är nu frustrerade över att svensken inte producerar tillräckligt.Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

Loui Eriksson är Vancouver Canucks bäst betalda spelare, men befinner sig just nu i klubbens frysbox där han tvingats missa hälften av säsongens matcher.

Det har, i kombination med svenskens bristande poängproduktion, lett till stor frustration bland Canucks-fansen. 

– Det är ett tufft sätt att leva på, säger Rob Fai, programledare på TSN:s Late Night Sports Radio Show. 

Det har stormat rejält kring Loui Eriksson det senaste året.

Den svenske NHL-veteranen väckte uppmärksamhet när han inför hockey-VM i våras i en intervju sa att han och Vancouver Canucks tränare Travis Green ”inte går ihop riktigt hundra” – ett uttalande som han senare tog avstånd från och menade blivit alldeles för uppförstorat.

Under sommaren var det kyligt mellan Eriksson och klubben, och många uppgav att svenskan var på väg att trejdas från klubben.

Det hände dock aldrig.

Loui Eriksson har i stället stannat kvar i Canucks – där man nu placerat honom i frysboxen.

Loui Eriksson har missat hälften av matcherna

Under säsongens 21 inledande matcher har Loui Eriksson fått spela i 11 av dem, hittills utan att göra någon poäng.

Eriksson tilldelades först en assist på Tim Schallers mål i matchen mot Florida Panthers – men fick poängen bortplockad i efterhand.

”En typisk grej att hända Loui Eriksson”, skriver kanadensiska CBC.

– Det är klart att det inte är kul att sitta och kolla på matcherna. Laget har spelat väldigt bra. Det är svårt att göra några ändringar när laget presterar så bra, säger Loui Eriksson till sajten.

”Tufft sätt att leva på”

Samtidigt sitter den 34-årige svensken på Canucks dyraste kontrakt, med en lön på 57 miljoner kronor per år. Och då har laget flera framtidsnamn man siktar på att kunna behålla, däribland Elias Pettersson och Quinn Hughes.

Det, i kombination med Erikssons avsaknad på både poäng och speltid, har lett till stor frustration hos Canucks-fansen.

– Jag vill inte säga att jag tycker synd om idrottare, men jag undrar om Loui Eriksson skulle gå tillbaka i tiden om han vet vad han vet nu. Om han fortfarande skulle ha skrivit på det kontraktet, säger Rob Fai, programledare på TSN:s Late Night Sports Radio Show.

Han fortsätter:

– Det är rätt äckligt att tänka på att han måste vakna och oavsett var han går stöta på folk som vill dra ned honom för att han inte bidrar till laget, vilket han ju tyvärr inte gör just nu. Men tänk det. Du har kontraktet som alla vill ha och du lever i en av världens vackraste städer men du går runt med ett A på ditt bröst. Och inte A som i assisterande kapten, utan ett A som gör att all kollar på dig och skriker ”skam, skam, du rånar Canucks på alla deras pengar”.