William Nylander. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNWilliam Nylander. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
William Nylander.  Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Mitch Marner. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAMitch Marner. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Mitch Marner.  Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

"De är totala idioter om de gör det nu"

Publicerad

Ska William Nylander, trots VM-succén, bli bortbytt av Toronto Maple Leafs?

I Kanada har debatten om supertalangens framtid återigen blivit aktuell. 

William Nylander blev utsedd till turneringens mest värdefulle spelare när Sverige vann hockey-VM i våras. 

I NHL har dock Nylander fått utstå att bli ifrågasatt då och då – trots att han stod för 61 poäng på 81 matcher under förra säsongen med sitt Toronto Maple Leafs. Det har till och med ryktats om att Toronto skulle kunna tänka sig att byta ut Nylander mot en stark back, spekulationer som dock fick mothugg från Maple Leafs-legendaren Börje Salming.  

– Aldrig i livet. Det tror jag inte ett dugg på. Jag kan nästan garantera att de inte kommer att trejda honom. Han är så pass talangfull, en oslipad diamant. Han kan göra så mycket skillnad i ett lag som Toronto, som kan vara med och tävla om Stanley Cup, sa Salming i maj. 

"Han är fenomenal"

Men nu har återigen debatten kring Nylanders framtid i Toronto blossat upp i Kanada. Erfarne hockeyjournalisten Howard Berger, som har bevakat Maple Leafs för kanadensisk radio i decennier, har i ett blogginlägg argumenterat för att klubben kommer att tvingas trejda bort en av två supertalanger: Nylander – eller Mitch Marner.

Och då kommer Nylander dra det kortaste strået, menar Berger. 

"Nylander är mer av en lyxspelare nu, med sin flärd och känsla framför målet. Han står ut från mängden, ibland på ett fenomenalt vis. Men han är inte, och kommer aldrig att bli, lika mångsidig, kreativ och komplett som Marner, som har den där sällsynta förmågan att spela fram till 60 mål på en säsong", skriver Berger. 

"De är så sällsynta"

Men diskussionen tar inte slut där. James Tanner, som skriver på fanssidan Editor in Leaf, menar å sin sida att Nylanders framtid i Toronto är säkrad.

"Maple Leafs kommer inte att byta ut William Nylander, aldrig någonsin. Honom rör man inte. Klubbledningen måste vara totala idioter om de ens funderar på det", skriver Tanner. 

"Spelare av hans klass är så sällsynta (om Leafs bara hade en av de här talangerna, så skulle denne vara deras bäste spelare sedan Sundin) att de kan (och Leaf kommer att göra det) komma på en kreativ lösning att få in alla under samma tak."

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag