Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

David Petrasek lägger av – 40 år gammal

David Petrasek, 40, avslutar karriären. Foto: Per Friske
Petrasek har gjort flest SHL-matcher i historien. Foto: Michael Berggren
"Jag tog beslutet för några veckor sedan", säger backhjälten. Foto: Michael Berggren

SHL:s mesta spelare genom tiderna, David Petrasek, lägger av.

40-åringen, som har varit klubblös den här säsongen, ger sig nu in i restaurangbranschen.

– Jag tog faktiskt beslutet för några veckor sedan att jag lägger ner hockeyn och satsar på restaurangen, säger han till SHL.se.

Under totalt 20 SHL-säsonger hann David Petrasek med hela 887 grundseriematcher för HV 71 och Malmö Redhawks - 1018 om man räknar med slutspelsmatcherna.

Den noteringen gör honom till den mesta SHL-spelaren genom tiderna. Men nu står det klart att det inte blir mer för veteranen.

Efter att hans kontrakt med HV 71 gick ut efter den gångna säsongen så har han varit klubblös - och nu har han tagit beslutet att sluta med hockeyn.

Petrasek blir krögare

– Jag har öppnat en restaurang som varit öppen sedan i augusti. Men jag sökte ju jobb som hockeyspelare hela hösten och delar av vinter, men utan framgång. Jag tog faktiskt beslutet för några veckor sedan att jag lägger ner hockeyn och satsar på restaurangen. Nu är det praktik, kök och långa dagar med att laga mat som gäller för mig. Det är jättekul och det finns en hel del att lära när man börjar från början med något, säger han till SHL.se.

Förutom alla matcher i SHL så har Petrasek vunnit tre SM-guld och ett VM-guld.

Och även om hans hockeykapitel är slut så följer han fortfarande SHL.

– Jag har ju spelat på seniornivå i 20 år och det är självklart ett av mina största intressen i livet, även om jag slutat spela själv.

Vill inte blir tränare

Men i nuläget så finns det inga ambitioner hos honom att bli tränare.

– Nej, inte som det känns nu, men man vet aldrig vad som händer längre fram. Just nu är det fullt fokus på restaurangen och min sons fotbollslag som jag tränar. Det är roligt och inspirerande också att se dem utvecklas.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!