Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför säljer Sedin lyxvillan i Vancouver

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Daniel Sedin
Foto: Sven Lindwall
Tvillingarna Sedin
Foto: Christian Örnberg
Foto: Jonathan Hayward

Daniel Sedin, 34, laddar i sommarhuset hemma i Örnsköldsvik för en ny NHL-säsong.

Samtidigt har han sålt kåken i Vancouver.

Men det betyder inte att han är på väg att lämna Vancouver Canucks.

- Jag förstår att det blir rykten, men det ligger inget dramatiskt bakom det här, säger Danne.

Orsaken till flytten är att han och hustrun Marinette vill komma närmare barnens skola.

- Alla våra tre barn kommer att gå i samma skola i höst och vi hade en bit att skjutsa dem dit om vi bott kvar i vårt gamla hus, så nu får vi mycket närmare. Vi fick tag på ett nytt hus alldeles i närheten av skolan innan vi åkte hem till Sverige i början av sommaren, säger Danne.

Enligt tidningen Vancouver Sun var familjen Sedins gamla hus i förorten Shaughnessy ute på marknaden till ett pris av 5,9 miljoner dollar, vilket motsvarar ca 51 miljoner kronor – och enligt mäklarnas hemsida såldes det för den summan.

Daniel köpte huset, som har fem sovrum och en boendeyta på 434 kvadratmeter, 2006 för 2,6 miljoner dollar.

- Vi flyttade ut precis innan vi flög hem till Sverige och har magasinerat alla möbler och ägodelar. Det nya huset var inte riktigt klart för inflyttning, så det blir aktuellt när vi kommer tillbaka om några veckor.


Läs även: Henrik Lundqvist hyllar Peter Forsberg.

Tre år kvar på kontraktet

Danne och tvillingbrorsan Henrik har tre år kvar på sina jättekontrakt med Vancouver Canucks, som betalar dem 7 miljoner dollar (ca 61 miljoner kronor) per säsong.

De är lagets högsta betalda spelare och affischnamn.

Under onsdagsförmiddagen gick tvillingarna Sedin på is för första gången i sommar, då de körde ett eget pass tillsammans med Tampa Bays backstjärna Victor Hedman i Fjällräven Center.

- Vi ska spela välgörenhetsmatcher med Icebreakers i Sollefteå och Järpen på fredag och lördag, så det var dags att gå på is nu. Lite jobbigt första gången som vanligt, men skönt att få det bortgjort.

Sett du någon av de nya transatlanterna i Modo där uppe i Övik?

- Jo, jag träffade Byron Ritchie i dag och det var kul att snacka lite med honom, då det var några år sedan vi träffades senast. Det är ett jäkla go runt laget nu med alla nyförvärven och även bra tryck på stan, säger Danne.