Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Dansken stod för hattrick i krossen

Publicerad

LOS ANGELES. Det kom 18 347 åskådare till Edmontons hemmaarena Rogers Place med hopp om att få se Connor McDavid bjuda på stor hockeyunderhållning.

De fick i stället se dansk dynamit.

Nikolaj Ehlers bjöd på ett äkta hattrick när Winnipeg knockade Oilers med 5-2.

- Klart att det är en skön känsla, men det viktiga var att vi gjorde en bra match rakt igenom, sa den 21-årige danske forwarden i en tv-intervju efteråt.

Med sin fart och hårda skott är Ehlers svårstoppad. Något som Oilersförsvaret fick erfara den här kvällen.

Kedjan med Ehlers, Mark Scheifele och Blake Wheeler svarade för 10 poäng.

Efter att ha tappat en 2-0-ledning i den andra perioden klev Nikolaj Ehlers fram och bjöd på en sagolik målshow.

Han var matchens lirare

Innan mittenperioden var över hade han ordnat en ny tvåmålsledning åt Winnipeg.

Han fullbordade sedan sitt hattrick med att göra 5-2 i powerplay efter 18.46 av den sista perioden.

Ehlers hade också en assist i matchen.

Det var inget snack om vem som var matchens lirare.

Hemmaidolen Connor McDavid fick nöja sig med en assist den här kvällen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag