Foto: Elise AmendolaFoto: Elise Amendola
 Foto: Elise Amendola
Foto: Jeff McintoshFoto: Jeff Mcintosh
 Foto: Jeff Mcintosh
Bröderna Sedin och Markus Näslund. Foto: Paul ConnorsBröderna Sedin och Markus Näslund. Foto: Paul Connors
Bröderna Sedin och Markus Näslund. Foto: Paul Connors

Daniel Sedin historisk – fler mål än Näslund

Publicerad

LOS ANGELES. Så kom det där målet, som gjorde Daniel Sedin till Vancouvers bäste målskytt genom tiderna.

För säkerhets skull gjorde han två mål i natt, svensk tid, när han passerade Markus Näslunds tidigare klubbrekord om 346 mål i Canuckströjan.

- Som jag sagt tidigare är Markus en bättre målskytt än mig, men visst är det kul att vara uppe där i toppen med honom, säger Danne efter 4-2-segern i Boston.

Hemma i Vancouver satt tvillingbrorsan Henrik och följde matchen på tv. Han lämnade laget häromdagen under turnén i östra USA efter axelskadan han råkade ut för i lördags i mötet med New York Islanders.

- Imponerande seger och riktigt kul att se Danne slå Markus rekord. Han är ju någon som vi sett upp till i många år, säger Henke.

Han hälsar att han mår okej, men enligt uppgifter från klubbledningen tidigare i veckan väntas han bli borta till efter All Star-uppehållet nästa helg.

Satte två mål

För Daniel Sedin var det här mål nummer 20 och 21 den här säsongen.

Han tryckte in sitt rekordmål, som betydde ledning med 3-2, från en position vid den högra stolpen efter 7.03 av den tredje perioden på en retur sedan Christopher Tanev skjutit från sin backplats.

Det var Dannes 347:e mål under 15 säsonger i Vancouver.

Han ökade sedan på till 4-2 med ett skott från mittzonen i tom kasse när bara 23 sekunder återstod.

Han har nått klubbrekordet efter 1109 seriematcher. Han har 576 assist, så det blir totalt 924 poäng.

Markus Näslund gjorde sina 346 mål i Canucks på 884 matcher. Totalt gjorde Macke 395 mål under sin NHL-karriär om man räknar med de 25 målen han producerade i Pittsburgh samt de 24 fullträffarna han svarade för under sin sista säsong i ligan, då han spelade i New York Rangers.

Sedin: "Det är så det blir"

Daniel Sedin nådde i natt 20 mål för tionde gången under sina 15 säsonger i Vancouver Canucks.

Han svarar så här på frågan hur nöjd han är med den noteringen:

- Så blir det när man spelar i ett bra lag och med bra omgivning.

Vancouver slåss kring slutspelsstrecket i Western conference och har tagit sju poäng av tio på fem matcher under den pågående turnén, som avslutas i Pittsburgh på lördag.

- Vi har spelat dåligt på den här trippen men lyckats ta poäng i alla matcher utom en, så det är riktigt skönt, säger Danne.

Lagets två första mål i nattens match gjordes av Sven Baertschi och Alex Burrows.

Bostons målskyttar var Jimmy Hayes och Brad Marchand.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag