Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dahlins sms till Cernak efter hårda tacklingen

”Dahlin är arkitekten i Buffalo”
Rasmus DahlinFoto: BRENT CLARK/CSM/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Situationen mellan Cernak och Dahlin i fråga

Rasmus Dahlin fick hjärnskakning under helgens mötet med Tampa Bay. 

Nu meddelar Buffalo att den svenske talangen blir borta på obestämd tid – och att Erik Cernak, som låg bakom tacklingen, stängs av i två matcher. 

– Jag menade inte att skada Dahlin, säger Cernak. 

Situationen inträffade natten till söndag, under Buffalos möte med Tampa Bay, när backen Erik Cernak delade ut en blind side-tackling i huvudet på Buffalos talang Rasmus Dahlin. 

Nu meddelar NHL att Cernak stängs av i två matcher efter tacklingen på svensken, och tvingas betala drygt 70 000 kronor i böter. 

– Jag menade inte att skada Dahlin. Jag försökte gå på pucken, det var en olycklig situation. Jag respekterar ligans beslut, säger Cernak enligt The Athletic

Rasmus Dahlin borta från spel

– Just nu är vi bara oroliga för Rasmus hälsa och hoppas att skadefrånvaron inte blir långvarig, sa tränaren Ralph Krüger till NHL:s hemsida efter matchen. 

Nu rapporterar Buffalo News att Rasmus Dahlin nu blir borta från spel på obestämd tid – ”minst en match”. 

Efter situationen ska Cernak ha hört av sig till Dahlin över sms, och svensken ska inte ha visat upp någon långsynthet gentemot motståndaren i sitt svar. 

”Det är hockey. Det är sådant som händer”.