Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dahlin–hysteri i Buffalo: "Bättre än folk har trott"

Rasmus Dahlin. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN
Rasmus Dahlin vid årets NHL-draft. Foto: USA TODAY NETWORK / JEROME MIRON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

Buffalo Sabres har varit ett av NHL:s sämsta lag de senaste åren.

Nu ses Rasmus Dahlin som frälsaren som ska göra Buffalo till ett slutspelslag.

Och hittills har han inte gjort någon besviken.  

– Tro det eller ej, men han har faktiskt varit ännu bättre än vad folk förväntat sig - och då var förväntningarna ändå skyhöga, säger Matthew Bowé, sportjournalist i Buffalo. 

Redan långt innan draftlotteriet skulle ske så visste alla vem som skulle gå först. 

Rasmus Dahlin.

Och när Buffalo Sabres sedermera vann draftlotteriet så kom en Dahlin-hysteri att utbryta i den amerikanska staden som de senaste åren haft väldigt få framgångar att glädjas över inom sportens värld. 

Efter att Dahlin sedan mycket riktigt blivit vald av Buffalo, och nu varit på plats i staden och laget ett par veckor, så har inte den hysterin lugnat ned sig. 

Tvärtom.

– Det är matchtröjor med nummer 26 (Dahlins nummer) på ryggen överallt. Var man än är i Buffalo så ser man såna tröjor. Det är fullt av dem nere på stan, och vid arenan, säger Matthew Bowé som bevakar Buffalo Sabres åt tidsskriften 7 Eyewitness News.

Hur höga är förväntningarna på Dahlin? 

– Sabres supportrar förväntar sig att Dahlin ska vara en ledande back och ett affischnamn för laget en väldigt lång tid framöver. Så länge jag kan minnas så har man inte haft en back med Dahlins skicklighet och potential, säger Bowe och fortsätter:

– Efter en förödande säsong förra året så är Dahlin exakt vad supportrarna och föreningen behöver.

 

LÄS MER: Dahlin hyllas efter sin stora succé i debuten

”Absolut bästa spelaren på isen”

Dahlin har nu hunnit med att flytta till Buffalo och göra sin debut för laget. 

I sin första match blev det två mål och en assist för Dahlin - som fick hela arenan att jubla då. Och Bowé som följt Dahlin nitiskt sedan flytten menar att det till och med ser bättre ut än förväntat.

– Tro det eller ej, men han har faktiskt varit ännu bättre än vad folk förväntat sig - och då var förväntningarna ändå skyhöga. I den första matchen så klev han fram när det behövdes som mest och var den absolut bästa spelaren på isen. Ett par matcher mot bara rookies är inte den bästa mätstickan, men Dahlin har fått en flygande start.

Är det något specifikt i hans spel som har överraskat hittills?

– För att vara en så pass tekniskt skicklig spelare, så sticker ändå hans fysik ut. Vi fick vårt första smakprov av det när han manglade stackars Matej Pekar på en vanlig träning för talanger som Buffalo draftat. När säsongen startar så är jag säker på att supportrarna kommer att bli glatt överraskade av Dahlins storlek och fysik.

Tror att Asplund kan få chansen i premiären

Utöver Rasmus Dahlin så finns det under Buffalos försäsongscamper fler svenskar på plats som tävlar för att få en plats premiärkvällen i början av oktober när Buffalo tar emot Boston Bruins.

Victor Olofsson, Rasmus Asplund, Jonas Johansson, Lawrence Pilut och Alexander Nylander har också funnits på plats med Dahlin de senaste veckorna - och där lyfter Bowé fram två spelare som har större chans än de andra att få plats i premiärtruppen.

– Nylander har inte övertygat allt för mycket under sina två första år i Nordamerika men har ändå chansen att slå sig in i premiären. Den som imponerat mest är dock Rasmus Asplund som absolut har en chans att få en plats i tredje- eller fjärdekedjan.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!