Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dahlén målskytt igen i krossen av LA Kings

Foto: USA TODAY NETWORK / JOHN E. SOKOLOWSKI-USA TODAY SPO SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / TIMOTHY T. LUDWIG-USA TODAY SPOR SIPA USA

LOS ANGELES. Efter åtta mållösa matcher hittade Jonathan Dahlén rätt igen när San Jose Sharks besegrade ärkerivalerna LA Kings med 5-0 i natt, svensk tid.

– En riktigt skön känsla att få göra mål igen. Också skönt att få vinna, det känns som vi är på gång nu, säger Jonathan till SportExpressen.

Erik Karlsson gjorde comeback i torsdags efter sin armskada med två assist när man bortabesegrade Kings med 4-3 efter förlängning.

Han hamnade inte i poängprotokollet i nattens match, men han loggade drygt 20 minuters istid och fanns inne både i powerplay och boxplay.

– Det betyder otroligt mycket att vi har fått tillbaka Erik i laguppställningen, säger Jonathan Dahlén.

Jonathan Dahléns tolfte NHL-mål

Tomas Hertl gjorde två av målen medan Matt Nieto och Timo Meir liksom Dahlén bidrog med en fullträff var.

För Jonathan Dahlén var nattens mål hans 12:e i NHL och kom i slutminuten av den första perioden, vilket gav Sharks en 3-0-ledning.

Svensken stod placerad mitt i skottsektorn när passningen kom från Timo Meier. Dahlén stoppade pucken med den högra skridskon och klippte sedan till direkt med klubban och kunde till sin glädje se pucken smita in mellan benskydden på Kingsmålvakten Cal Petersen.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.