Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dahlén: ”Det var riktigt stort”

Foto: USA TODAY NETWORK / TIMOTHY T. LUDWIG-USA TODAY SPOR SIPA USA

LOS ANGELES. Tillbaka i rubrikerna efter några tunga veckor med Covid-19 och poängtorka.

Jonathan Dahlén, 23, klev fram i rampljuset i San Jose i natt när Sharks besegrade Detroit Red Wings med 3-2.

Med en avig backhandpassning genom målgården, som passerade några motståndare, spelade Dahlén fram Timo Meier till 1-0-målet i powerplay efter 14.24 minuter.

– Det där var en fantastisk framspelning av Dahlén, hyllade förre NHL-spelaren och numera expertkommentatorn Mike Johnson i tv-studion hos NHL Network.

Själv säger han så här till SportExpressen om den fräcka framspelningen:

– Jag hann se att Meier störtade fram mot den bortre stolpen, så jag gick ner mot kassen och försökte bara få fram pucken till honom. Det var skoj att se att han kunde trycka in den.

Och när avgörandets stund var inne i förlängningen, så fick Jonathan Dahlén förtroendet att vara inne på isen tillsammans med Brent Burns och lagkaptenen Logan Couture.

– Ja, det var riktigt stort. Roliga lirare att spela med, säger Jonathan.

Dahlén spelade fram till två mål

Det var Dahléns passning djupt nere till vänster i anfallszonen, som gav Burns möjlighet att skjuta.

Detroitmålvakten Alex Nedeljkovic hade inte riktigt kontroll över vart pucken tog vägen, men upptäckte så småningom att den ramlat ned bakom honom och låg på mållinjen.

Nedeljkovic fick plockhandsken på pucken till slut, men samtidigt var Couture där med klubban och petade in pucken.

Det krävde videokontroll av målet från situationsrummet i Toronto innan fullträffen godkändes och då granskades också om det var offside när Sharks tog in pucken i anfallszonen.

Men efter några minuters granskande godkändes målet och San Jose stod som segrare. De två poängen lyfte Dahlén och kompani upp på en slutspelsplats. Man parkerar nu på den andra wildcardplatsen i Western conference.

Det här var Sharks tredje raka seger.