Michael Nylander är utfryst i Washington - men kan snart skrinna omkring i rysk värme i CSKA Moskva. Foto: AP
Michael Nylander är utfryst i Washington - men kan snart skrinna omkring i rysk värme i CSKA Moskva. Foto: AP

CSKA Moskva vill ha Michael Nylander

Publicerad
Uppdaterad
Michael Nylander är på väg bort från Washington Capitals.
Hetaste klubben i KHL är CSKA Moskva, enligt uppgift till HockeyExpressen.se.
Washington Capitals har jobbat en tid på att hitta en klubb i KHL som är villig att hyra Michael Nylander.
Dynamo Minsk var en kandidat, men det spåret har svalnat. I stället är det arméklubben CSKA Moskva som kan bli ny klubbadress för rutinerade Michael Nylander, 37.

Het - till lägre lön

Enligt uppgift till HockeyExpressen.se finns det flera klubbar i NHL som är intresserade av att värva playmakern Nylander, men inte till den årslön - motsvarande 37 miljoner kronor - som han får i Washington.
Michael Nylander gick i genom den så kallade waiverslistan utan att någon annan klubb under de 24 timmarna var intresserad att ta över hans kontrakt, som går ut 2011.
För att Nylander nu ska kunna fortsätta sin NHL-karriär måste Washington placera honom på reentry waivers. Då kan en annan NHL-klubb ta över Michael Nylanders kontrakt, men Washington får betala halva lönen och den delen räknas då in under lönetaket.

Planen: Att hyra ut

Washington vill i stället hyra ut Michael Nylander till KHL, där alltså CSKA Moskva visar intresse.
Om Washington lyckas kan klubben räkna bort Nylanders plats under lönetaket och förstärka laget med en spelare som klubben hellre vill ha.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag