Connor McDavid. Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅNConnor McDavid. Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Connor McDavid.  Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Adam Larsson i New Jerseys färger. Foto: TOM MIHALEK / AP TT NYHETSBYRÅNAdam Larsson i New Jerseys färger. Foto: TOM MIHALEK / AP TT NYHETSBYRÅN
Adam Larsson i New Jerseys färger.  Foto: TOM MIHALEK / AP TT NYHETSBYRÅN

McDavid om svensktrejden: "Förlorade en vän - suger"

Publicerad

När Edmonton Oilers bytte bort Taylor Hall till förmån för Adam Larsson chockades hela hockeyvärlden. 

Nu berättar lagets stortstjärna Connor McDavid om känslorna när vännen Hall byttes bort. 

– Det suger, säger han till Edmonton Journal. 

I draften 2010 valdes Taylor Hall som förste spelare totalt av Edmonton Oilers. Han gick direkt in och gjorde bra i från sig Oilers. Säsongen 2012/13 var hans bästa i karriären då han noterades för 80 poäng på 75 matcher. 

Men Oilers saknade en back och med spelare som Connor McDavid och Jesse Puljujärvi i laget kände de att de kunde offra Hall. 

Det gjorde de, för att få Adam Larsson. 

McDavid var nära vän med Hall och Eberle

Larsson hade dittills varit habil för sitt New Jersey Devils, men inte riktigt kunnat leva ut till den supertalangstämpel som vilade på honom. 

Därför var det många som satte kaffet i halsen när de fick höra om Oilers byte. 

Connor McDavid, som är en av de bästa spelarna i hela NHL, minns Hall med värme på han välkomnade honom med öppna armar när McDavid klev in i lagets omklädningsrum som en valpig 18-åring med enorma förväntningar på sig. 

Men precis som med Jordan Eberle, som McDavid hann komma nära, så offrades Hall. 

McDavid om svenskbytet: "Förlorade en vän"

McDavid säger att han förstår att hockey funkar så här - men att det fortfarande gör ont. 

– Det blir aldrig lättare. Jordan var en väldigt god vän, vi var väldigt nära. Det är aldrig lätt att förlora en vän som Jordan eller Taylor, det gör ont, säger han till Edmonton Journal. 

Även om bytet av Hall mot Larsson ifrågasattes först är det väldigt få som säger något i dag. Just Edmonton Journal skrev så sent som i vintras att det har blivit "otroligt bra" för den kanadensiska klubben. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag