Alexander Wennberg och hans Columbus är ute ur Stanley Cup. Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAAlexander Wennberg och hans Columbus är ute ur Stanley Cup. Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Alexander Wennberg och hans Columbus är ute ur Stanley Cup. Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
William Karlsson. Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAWilliam Karlsson. Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
William Karlsson. Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Columbus ute – då kan duon åka till VM

Publicerad

LOS ANGELES. Tre Kronors förbundkapten, Rikard Grönborg, fick i natt, svensk tid, ytterligare några NHL-svenskar att välja bland inför VM i maj.

Alexander Wennberg och William Karlsson åkte ur Stanley Cup med sitt Columbus efter en 5-2-förlust i Pittsburgh.

Och när Chicago föll i fyra raka mot Nashville blev plötsligt World Cupspelarna Niklas Hjalmarsson och Marcus Krüger tillgängliga.

Efter onsdagens hemmaseger hoppades Blue Jackets kunna skaka regerande mästarna Penguins på nytt i nattens möte.

Men Pittsburgh gick inte att rubba hemma i PPG Paints Arena när storstjärnorna Jevgeni Malkin (3 assist), Phil Kessel (1 mål, 2 assist) och Sidney Crosby (1 mål) klev fram.

Penguins vann åttondelsfinalen med 4-1 i matcher och får nu möta vinnarna av matchserien mellan Washington och Toronto.

William Karlsson gjorde mål för andra matchen i rad och hade fem skott på mål under ännu ett fint framträdande i Columbus.

Tveksamt om Hjalmarsson kommer till VM

Alexander Wennberg var inte lika framgångsrik under åttondelsfinalen, som han var under grundserien, men han står säkert högt upp på landslagsledningen telefonlista nu.

Chanserna att få med Nicklas Hjalmarsson är nog mindre, då familjen nyligen fick tillökning när hustrun Elia födde makarnas andra barn, sonen Oliver.

Marcus Krüger är en erkänt duktig defensiv forward både i NHL och Tre Kronor, så hans namn tilldrar sig säkert också intresse.

Dennis Rasmussen spelade alla fyra slutspelsmatcherna i Blackhawks medan Gustav Forsling och Erik Gustafsson fick vila även i natt.

Hos Columbus fick Gabriel Carlsson, som kom över från Linköping härom veckan, på nytt förtroendet att spela i natt och var +1 med begränsad istid (9.26 minuter).

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag