Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: BILL KOSTROUN / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: BILL KOSTROUN / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BILL KOSTROUN / AP TT NYHETSBYRÅN

Chockas över svenskens succéstart i NHL-klubben

Publicerad

Jesper Bratt har fått en osannolik succéstart på NHL-karriären.

Och den nordamerikanska expertisen häpnar.

"Det är verkligen konstigt", skriver krönikören Ken Campbell i The Hockey News.

Den svenske rookien har fått en minst sagt flygandes start på NHL-karriären.

Bara ett par dagar innan premiären fick Jesper Bratt veta att han tagit en plats i New Jersey Devils NHL-trupp och han tackade för förtroendet genom att göra mål i debutmatchen mot Colorado Avalanche.

I den andra matchen blev det ännu bättre.

Bratt noterades för två mål och en assist mot Buffalo Sabres och i den tredje matchen blev det en ny assistpoäng mot Toronto Maple Leafs. En poängskörd som placerar Bratt på en åttondeplats i NHL:s poängliga.

"Ingenting tydde på det"

I Nordamerika häpnar man över utvecklingen.

"Det är verkligen konstigt. Bratt gjorde bara sex mål för AIK i hockeyallsvenskan förra säsongen, men redan efter tre matcher i världens bästa hockeyliga är han uppe i hälften", skriver krönikören Ken Campbell i The Hockey News. 

Campbell fortsätter:

"Ingenting, absolut ingenting, under försäsongen viskade om det här. Bratt hade redan skrivit på för London Knights (i OHL) och allt pekade mot att hans första erfarenheter av nordamerikansk hockey skulle komma inom juniorhockeyn".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag