Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chloe, 24, uthängd av stjärnorna: ”Är vidrigt”

Chloe Giesbrecht träder fram efter hånen i chattgruppen.Foto: Privat
Brendan Leipsic.

NHL-stjärnan Brendan Leipsic spred misogyna budskap i en privat chattgrupp.

Nu väljer en av de utsatta kvinnorna, 24-åriga Chloe Giesbrecht, att träda fram.

– Jag vill se deras karriärer krascha, säger hon till Winnipeg Sun

Under torsdagen började skärmdumpar från en chatt där Washington Capitals Brendan Leipsic och Floridas Jack Rodewald spridas. I chatten fällde spelarna flera kränkande kommentarer riktade mot lagkamraters fruar och andra kvinnor. 

En av de utsatta var Chloe Giesbrecht, en 24-årig kvinna hemmahörande i Brendan Leipsics hemstad Winnipeg. Under en promenad tillsammans med en kompis plockade hon upp sin telefon. När hon upptäckte att hon hånats av NHL-spelarna fick hon en chock.

– Jag blev inte så negativt påverkad eftersom min vän var med. Hon sa att det är är nollor som går i gång på att förnedra kvinnor, säger hon till Winnipeg Sun. 

När hon läste spelarnas kommentarer om andra kvinnor reagerade hon starkare.

– Det var så vidrigt. Det de skrev om mig var illa, men jag känner med dem som fick sitt namn uthängt flera gånger och sin vikt kommenterad. 

Hånades i hemlig chatt - nu träder Chloe fram

Chloe Giesbrecht har aldrig haft någon kontakt med någon av spelarna. Hon hoppas att de straffas av NHL för sina kommentarer. 

– Det krossar ens hjärta. När man ser hockey på tv signerar spelarna klubbor och ställer upp på bilder, men vad gör de vid sidan av? De ska vara förebilder, och det här är den exakta motsatsen. Det är precis tvärtom mot hur man vill att ens son ska bli, säger hon. 

Spelarnas agerande har fördömts av NHL som ”misogynt och förkastligt”. Brendan Leipsic fick under fredagen sparken av Washington Capitals.