Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carl Söderberg får en drömlön i Colorado

Foto: Charles Krupa

FORT LAUDERDALE. Han får en årslön på 39,4 miljoner och kommer att tjäna närmare 200 miljoner kronor under de kommande fem åren i Colorado Avalanche.

Det är mer pengar än vad Carl Söderberg, 29, vågat drömma om att tjäna i NHL.

– Jag har jobbat hårt för det här i många år, men ska jag vara helt ärlig har jag inte drömt om sådana här pengar. Sedan får jag säga att jag har fantastiska agenter. Alla har gjort sitt jobb, säger Carl till SportExpressen.

Förhandlingarna med Foppas gamla klubb, där Gabriel Landeskog nu är lagkapten, gick snabbt.

– Ja, intresset från Colorado var stort. De ville verkligen ha Söderberg, säger J.P. Barry och Claes Elefalk på CAA Sports när SportExpressen träffar dem i Fort Lauderdale i Florida timmarna före fredagens NHL-draft.

– Det här är ett monsterkontrakt.

Carl Söderberg satt hemma i Malmö och fick samtal från Avalanche general manager Joe Sakic och coachen Patrick Roy under torsdagskvällen, båda lagkamrater till Peter Forsberg under klubbens mästarår i NHL.

– Jag fick direkt ett gott intryck av Colorado och har ju varit i stan flera gånger med Bruins, så jag vet att jag kommer att trivas där, säger Carl.

Det är mycket pengar du får, hade du kunnat drömma om ett sånt här fett femårskontrakt?

– Nej, det hade jag inte om jag ska vara helt ärlig. Min tanke var att det kommer att lösa sig på något sätt, men jag visste egentligen inte alls mitt värde. Det är mina agenter och klubbens sportchefer som förhandlat och kommit överens om det här avtalet.

Hur känns det att lämna Boston efter tre säsonger?

– Jag hade en jättebra tid där, men nu är den tiden slut. Så är det. Jag tänker framåt nu.

Vad vet du om Avalanche?

– De har ett spelande lag och det finns mycket potential där. Man gjorde en kanonsäsong för två år sedan, men hade det lite tyngre ifjol.

Hur väl känner du Landeskog?

– Jag har spelat med honom i landslaget, så lite känner jag honom. Men nu får jag väl ta och åka upp till Stockholm och träffa honom.

Vad avgjorde att du skrev på för Colorado, du kunde ha väntat till den 1 juli och kollat anbuden på den öppna marknaden?

– När jag förstod att det inte skulle bli någon fortsättning i Boston började jag tänka på vilka andra NHL-lag jag skulle vilja spela i och när Colorado sedan skaffade sig förhandlingsrättigheterna till mig fanns det ingen tvekan. Jag ville hamna i ett bra lag och ha chansen att vinna Stanley Cup. Det får jag nu.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!