Calle Johansson gör comeback i tv-rutan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Andy Mead/Ycj/Icon Smi

Förre NHL-stjärnan Calle Johansson gör i helgen comeback som TV-expert hos Viasat.

Efter två säsonger som coach i Washington är han ett hett villebråd på den svenska marknaden.

– Det har funnits tillfällen att komma tillbaka hockeyn, men läget har inte varit rätt, säger Johansson i ett pressmeddelande från Viasat.

Calle Johansson var under flera år en populär expert i Viasats NHL-sändningar.

I helgen är den forne storbacken tillbaka i studion när han gästspelar under fredagen och lördagens sändningar.

– Det känns skitroligt, så det var inte mycket att tveka på. Jag behövde bara kolla så att frugan inte hade planerat in något annat, säger Johansson i ett pressmeddelande från Viasat.

Coach i Washington

Calle Johansson lämnade Sverige 2012 för att återvända till sin förra klubb Washington Capitals, den här gången som assisterande coach.

– Det blev två säsonger, och skulle ha blivit ett år till, men vi valde att flytta hem för att ena dottern ville gå klart sin utbildning i Sverige.

Väl hemma i Sverige har det inte saknats erbjudanden för Johansson att komma tillbaka till hockeyn.

– Det har funnits tillfällen att komma tillbaka hockeyn, men läget har inte varit rätt.

Under helgen kommer Johansson agera expert under två NY Rangers-matcher, borta mot Boston på fredagen och hemma mot Philadelphia på lördagen.

Som Washingtontränare fick han flera gånger försöka förbereda laget på hur man ska få hål på Rangers burväktare, Henrik Lundqvist.

– Han har ju inga svagheter. Men han är kanske mindre bra på skott utifrån, än väldigt nära. Så det gäller att inte alltid vara mitt i näsan på honom, utan få honom att förflytta sig och skjuta i rätt lägen. Så längre skott från kanterna kan vara en tanke.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.