Burakovsky gjorde succé direkt i Capitals

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Alex Brandon

LOS ANGELES. Målskytt, matchvinnare och utsedd till banans bäste spelare.

Andre Burakovsky fick en flygande start på försäsongen i Washington Capitals i natt, svensk tid.

Han gjorde matchens enda mål när man besegrade Buffalo Sabres med 1-0 inför 16 707 åskådare hemma i Verizon Center.

- Det var ett jäkligt snyggt mål. Andre har sett bra ut under vårt träningsläger, så det här var en kul premiär för honom, säger Nicklas Bäckström till SportExpressen.se.

Washingtons nya ledning och tränarstab har höga förväntningar på Burakovsky och har lovat ge honom alla möjligheter att slå sig in i NHL-truppen.

- Jag tror absolut att Andre har en stor chans att ta en plats. Han har varit jätteduktig under campen och verkar ha byggt på sig lite mer muskler. Alla har bara positivt att säga om honom, berömmer Bäckis efter nattens match i Washington.

Efter succén i Erie Otters i den kanadensiska juniorligan OHL förra säsongen, där Andre gjorde 87 poäng, 41 mål och 46 assist, på 57 matcher, är Capitals nye tränare, Barry Trotz, nyfiken på vad den 19-årige svensken kan åstadkomma under träningslägret med de stora grabbarna i Washington.

Och det kunde inte ha börjat bättre.

I nattens första träningsmatch blev Burra matchhjälte och utsedd till banans bäste spelare.

"Var bästa femman"

Målet kom redan efter 13:14 av den första perioden, där Andre fick en perfekt passning av Jason Chimera, som befann sig snett bakom motståndarkassen. Burakovsky gled in i skottsektorn och skickade upp pucken i nätet bakom Buffalomålvakten Nathan Lieuwen med ett snabbt handledsskott från den högra tekningscirkeln.

Tredje länken i kedjan var Joel Ward, så Burakovsky var omgiven av två rutinerade herrar i sin debut i Capitals.

- Deras femma var vår bästa, de skapade flest målchanser, säger Bäckis.

Burakovsky fick göra 19 byten under matchen och hade 16:10 minuters istid, varav 1:24 var i power play.

Enda minuset var tekningarna, där det bara blev 18 procents utdelning efter två vunna och nio förlorade.

Nicklas Bäckström hade Alexander Ovetjkin och Casey Wellman som kedjekamrater under den första halvan av matchen för att sedan matchas med Brooks Laich och Tim Kennedy på kanterna.

- Jag kände mig lite ringrostig under början av matchen, det är mycket att tänka på just nu med ett nytt spelsystem och allt. Det var ett ganska bra tempo i matchen och att det bara blev ett mål berodde på att det var två bra målvakter på isen.