Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Buffalo bäst av alla – efter storseger i natt

Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Buffalo tog en snabb revansch för förlusten i Anaheim i onsdags kväll.

Med en snabb start med två mål inom loppet av drygt fem minuter och stort målvaktsspel av Carter Hutton besegrade man i natt, svensk tid, LA Kings med 3-0.

– Det var viktigt att vi studsade tillbaka snabbt, säger Rasmus Dahlin, som fortsätter att göra poäng från sin backposition i Buffalo.

Med nattens assist är han nu uppe i 9 poäng, 1 mål och 8 assist, efter åtta spelade matcher.

Bara lagkaptenen och centerstjärnan Jack Eichel är bättre med sina 10 poäng.

– Vi får tacka Carter Hutton för den här vinsten. Vi var väldigt revanschsugna efter vad som hände i Anaheim i går, där vi tappade en 2-0-ledning, så det är skönt att vara tillbaka på vinnartåget igen, säger Rasmus i omklädningsrummet efteråt.

Vad avgjorde i kväll?

– Vi kom ut väldigt starkt i den första perioden och gjorde två snabba mål där. Sedan tog de sig in i matchen och skapade en hel del lägen, så jag får väl säga att målvaktsspelet räddade oss.

För egen del, du har gjort nio poäng på åtta matcher nu. Hur nöjd är du med det?

– Jo, det är skönt när poängen trillar in. Jag är nöjd med den här starten.

Ni fick en bra start förra hösten också, kan ni hålla i det här nu?

– Vi är medvetna om vad som hände då, men jag tror det att vi kan hålla i det den här säsongen. Vi har fått en ny ledarstab och lite nya spelare, så det har betydelse.

Victor Olofsson: ”Borde vara ett större hot”

Victor Olofsson gjorde ingen poäng i nattens match, men hade ett antal chanser.

Han säger så här om 3-0-segern:

– Vi gjorde väl inte vår bästa match, men vi hittade ändå ett sätt att vinna. Det gäller att inte bara stirra på resultatet, så det finns mycket vi kan förbättra till nästa match, tror jag.

Hur ser du på ditt eget spel under seriestarten?

– Givetvis är det skönt med en bra start, men sedan tycker jag att jag kan spela ännu bättre. Inte minst i fem mot fem-spelet. Jag borde kunna komma upp och skapa lite mer och vara ett större hot. Det är något jag måste jobba med under de närmaste veckorna, säger Victor.

Vad har du lärt dig nu när du blivit ordinarie i NHL och får spela i lagets förstakedja?

– Just vilken nivå man måste komma upp i match efter match. Man kan inte ta någon ledig kväll, då går det fort bakåt. Man måste ha en hög lägstanivå och samtidigt ta hand om kroppen mellan matcherna. Det är tätt mellan matcherna.

Buffalos mål gjordes av Casey Mittelstadt (2) och Conor Sheary.

Buffalo Sabres toppar nu hela NHL med sina 13 poäng på åtta matcher.