Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Buas ut av sina egna fans: ”Vill de så får de”

Jake Gardiner.Foto: COLE BURSTON / AP TT NYHETSBYRÅN
Jake Gardiner i en tidigare match.Foto: FRANK GUNN / AP TT NYHETSBYRÅN

Natten mot tisdagen blev en historiskt rolig kväll för Carl Söderberg som fick göra sitt livs första NHL-hattrick. 

För Jake Gardiner var det värre. 

Han blev syndabock vid Söderbergs första mål och buades ut av sina egna fans. 

Toronto Maple Leafs inledde NHL-säsongen alldeles strålande, men har det nu lite jobbigt. 3-6-förlusten blev andra raka för lönnlöven och deras femte torsk på de sju senaste matcherna. Härnäst ställs de mot Florida Panthers och väldigt starka Tampa Bay Lightning på bortaplan. 

En tuff bortaturné, och tuffast av alla har backen Jake Gardiner det. 

När Carl Söderberg gjorde sitt första mål mot Toronto fick Gardiner bära hundhuvudet. Toronto hade powerplay, men Söderberg stal pucken av Mitch Marner och ställdes sedan mot Gardiner som hade tid att rensa undan pucken, men strulade till situationen och baklängesmålet var ett faktum. 

Jake Gardiner buades ut av sina egna fans

Det uppskattades inte av Torontofansen som därefter buade ut Gardiner. 

Rätt eller fel? 

Sportsnets experter Ken Reid och Colby Armstrong (tidigare Växjö Lakersspelare, samt VM-guldvinnare med Kanada) tycker: "Ja, det var rätt". 

– Om de vill bua så får de bua. Fansen har betalat dyra pengar för sina platser i arenan. Jag säger inte att Gardiner förtjänade det, men vill de bua så får de, säger Reid. 

Armstrong håller med, men menar att även Marner borde ha fått samma mängd kritik: 

– Om de vill bua, då är det rätt att bua. Men gladast av alla ska nog Marner vara som tappar pucken på offensiv blå och utelämnar Jake helt. 

Sportsnet lyfter fram att Gardiner har +51 i plus/minusstatistik de senaste tre säsongerna, vilket är tredje bäst av alla NHL-backar. 

– Att spela i Toronto är inte enkelt och det har alltid varit lätt att håna Gardiner för sättet han spelar. Men han är en bra kille som gjorde ett misstag och jag tror han kommer vinna tillbaka fansen, säger Armstrong.