Mattias Modig lämnade Luleå för Brynäs - men drar nu vidare till Pittsburgh. Foto: Lennart Rehnman
Mattias Modig lämnade Luleå för Brynäs - men drar nu vidare till Pittsburgh. Foto: Lennart Rehnman

Brynäs tappar nye målvakten till NHL

Publicerad
Uppdaterad
Här är nästa målvaktschock för Brynäs:
Mattias Modig är klar för Pittsburgh Penguins.
Brynäs kan nu tappa tre målvakter till NHL - under samma säsong.
Sent i går kväll tradade Pittsburgh till sig rättigheterna för Mattias Modig från Anaheim Mighty Ducks mot ett val i den sjätte rundan i årets draft.
Och Pittsburgh väntade inte med att signa Modig. I går skrev den förre Luleå-målvakten på ett tvåårskontrakt med klubben.

Konkurrerar med Fleury

Nu blir Modig klubbkamrat med Sidney Crosby och Jevgenij Malkin. Han får ta upp kampen med Kanadas OS-målvakt Marc-André Fleury om en plats mellan stolparna.
Det här ger Brynäs rejäla målvaktsbekymmer inför nästa säsong. Och man kan tappa tre målvakter till NHL - under samma säsong.
Eddie Läck är klar för Vancouver Canucks och Jacob Markström förväntas skriva på för Florida Panthers vilken dag som helst.

Kan flytta hem

Mattias Modig var tänkt att bli ersättare för Markström och han skrev på för Brynäs för bara tre månader sedan. Men redan nu är han alltså förlorad.
Modig valdes av Anaheim i den fjärde rundan 2007 och kan genom det nya NHL-avtalet flytta hem om det inte fungerar i Pittsburgh. Då gäller kontraktet med Brynäs igen.
Annars står Brynäs hopp just nu till Niklas Svedberg som värvats från Modo.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag