Bröderna Abbott kopplas ihop med NHL-klubb: ”Toppennamn”

Bröderna Abbott.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

San José Shark är på jakt efter en ny general manager. 

I podcasten 32 Thoughts kopplas nu Rögles Cam och Chris Abbott ihop med jobbet i NHL-klubben. 

– Ett par namn som delades med mig var två bröder från Sarnia som jobbar i Sverige. Det är Cam och Chris Abbott, säger Jeff Marek. 

Efter 19 år på posten har Doug Wilson klivit av uppdraget som general manager för San José Sharks. NHL-klubben är därmed på jakt efter en ny person som ska leda dem in i framtiden. 

I podcasten 32 Thoughts diskuterar journalisterna Jeff Marek och Elliotte Friedman klubbens väg framåt och berättar att de har genomförts flertalet intervjuer för jobbet som GM och att det kokat ner till ett antal kandidater. 

Bröderna Abbott till NHL?

Enligt Firedman vill klubben inte ha in en GM av den gamla skolan utan söker något yngre. De ska även riktat blickarna utanför Nordamerika. 

– Jag har hört att det finns en internationell kandidat och du och jag Jeff grävde på marknaden i ett par dagar för att se vem det kan vara, säger Friedman i podcasten. 

Marek berättar vidare att två av kandidaterna som skulle passa för jobbet finns i SHL, närmre bestämt i Skåne. 

– Ett par namn som delades med mig var två bröder från Sarnia som jobbar i Sverige. Det är Cam och Chris Abbott, 38 år gamla, som leder Rögle. Chris är GM och Cam är tränare. Jag kanske vidgar det lite när det kommer till internationella kandidater, de är kanadensare men de jobbar i Europa, säger han. 

”De är toppennamn”

Marek fortsätter med att motivera varför bröderna Abbott skulle passa i Sharks. 

– Det är namn som sades passa profilen. De är a) Internationella kandidater och b) i en ålder där de kan jobba i klubben i flera år. 

Friedman är dock inne på ett annat spår: Davos tidigare sportchef Raeto Raffainer, numera i HC Bern.  

– Jag tycker att de (Cam och Chris) är toppennamn. Men jag har ingen klarhet. Jag har hört att det finns en seriös internationell kandidat och att Raffainer passar i profilen. 

TV: Sillysvepet 2022