Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Börje Salming hedrades i Toronto – 21 tysta sekunder

Hyllningen i Scotiabank Center innan tekning i natt.
William Nylander zoomades in under hyllningen.
Auston Matthews och William Nylander inför nedsläpp.

LOS ANGELES. Hyllningarna till Börje Salming fortsätter i Toronto.

När Maple Leafs tog emot San Jose Sharks i natt, svensk tid, hölls en tyst stund för den svenske klubblegendaren.

Den varade i exakt 21 sekunder, som en hyllning till Salmings tröjnummer under de 16 säsongerna i Toronto.

– Det är så tragiskt det som hände. Han kommer att leva vidare här för all framtid.  Vi har spelat många matcher nu för honom, sa svenske målskytten Pierre Engvall efter nattens 3-1-seger.

 Till SportExpressen säger Engvall: 

– Det har varit jobbiga dagar för oss alla sedan Börje var här och hyllades i samband med Hockey Hall of Fame-helgen. Vi är alla tagna av vad som hänt och våra tankar går till hans familj. 

”Viktigt att få ta farväl av honom”

Det fanns 18 679 åskådare på plats i Scotiabank Arena i samband med nattens match. Det här var Maple Leafs första hemmamatch sedan Börje Salming gick bort i förra veckan.

 Före nedsläpp sa speakern i arenan till publiken:

 – Det är bara arton dagar sedan han klev ut på vår is. Det var viktigt för honom att få ta farväl av oss och lika viktigt för oss att få ta farväl av honom. Vi ber att få tacka alla som hjälpte till att visa hur älskad Börje var.

Maple Leafs stöttar nu ALS Action Canada genom att donera pengar från tröjförsäljningen av lagets nya retrotröja och det speciella tygmärke som tagit fram som en hyllning av Börje Salming och som spelarna haft på sig under matcherna.

Efter matchen hyllade San Josés Erik Karlsson sin föregångare. 

– Det är sorgligt att han inte är med oss längre. Även om han var borta från spelet länge var han någon som representerade sporten på bästa möjliga sätt, säger han i Toronto Sun. 

– Han hade kopplingar till Toronto, men för mig själv, som spelade för Ottawa så länge, var han alltid så trevlig mot mig och jag kunde känna att han hejade på mig som hockeyspelare, inte nödvändigtvis laget jag representerade. Jag respekterade honom mycket för det.
TV: SHL:s tysta minut för Börje Salming

Hockeylegendaren har gått bort 71 år gammal
https://twitter.com/MapleLeafs/status/1598110724425146369?s=20&t=KhiT_cwv5Adte4GjFia8cw