Brandon Saad och Gustav Forsling. Foto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅNBrandon Saad och Gustav Forsling. Foto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅN
Brandon Saad och Gustav Forsling. Foto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅN
Anton Forsberg. Foto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅNAnton Forsberg. Foto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅN
Anton Forsberg. Foto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅN

Blir matchhjälte – efter långa torkan

Publicerad

LOS ANGELES. Gustav Forsling, 21, är ende svenske utespelaren kvar i Chicago Blackhawks laguppställning i höst sedan Niklas Hjalmarsson och Marcus Krüger försvann i somras.

Forsling har spelat till sig en ordinarie plats och i natt, svensk tid, gjorde han sitt första mål för säsongen när man vann borta över Carolina med 4-3.

Han var inte den ende svensken i Blackhawks som jublade efteråt.

Anton Forsberg, 24, räddade 35 skott och noterade sin första seger som målvakt i NHL.

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Forsling kvitterade till 3-3 med ett kanonskott från sin backposition när drygt åtta minuter återstod av den sista perioden.

Det var hans första fullträff den här säsongen.

Gustav var sedan med och spelade fram Brandon Saad till segermålet 1.44 in i förlängningen.

Forsling hade den tredje mesta istiden bland Chicagos backar med 21.26 minuter (31 byten).

Han var +1, hade fyra skott på mål och fyra blockerade skott.

Saad hade inte gjort mål på tio matcher innan han avgjorde matchen i natt.

– Det viktiga var att vi vann, men visst var det skönt att få göra mål igen, sa Saad till nhl.com.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag