Nathan Walker. Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅNNathan Walker. Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN
Nathan Walker. Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN
Nathan Walker. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USANathan Walker. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Nathan Walker. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Blev målskytt – i historisk debut

Publicerad

ANAHEIM. Alexander Ovetjkins målshow var inte det enda som fick publiken i Capitol One Arena att koka i Washington i natt, svensk tid.

För första gången gjorde en spelare från Australien en match i NHL.

Och vilken debut det blev för 23-årige Nathan Walker.

Han tackade för alla flaggor och banderoller med "G´Day Mate" genom att göra ett mål också.

– Helt otroligt. Vilken stämning i arenan, sa en röd mamma Ceri efter sonens fullträff.

Walker, som är född i Wales men växte upp i Australien, har gått den långa vägen via spel i hemlandet, Tjeckien och juniorhockey i USA.

Han draftades som nummer 89 av Washington Capitals 2014.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Både mamma Cervi och pappa Wayne fanns på plats i Washington i natt och det gjorde också ytterligare ett stort antal australiska hockeyfans, som hejade fram Nathan populärt kallad för Nate.

Utnämnd till matchens andra stjärna

Jublet visste inga gränser när Nathan styrde in 6-1 på ett skott av Devante Smith-Pelly efter 18.05 av den andra perioden.

NHL har aldrig tidigare haft en spelare från "Down under" på isen i en seriematch.

Men nu är den vita fläcken Australien utsudad på hockeykartan.

Nathan Walker utnämndes till matchens andra stjärna efter Alexander Ovetjkin.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag