Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blev avstängd för att jag är heterosexuell”

Jeremy Roenick.Foto: CAMERA PRESS/IBL

NHL-profilen Jeremy Roenick, 49, stängdes av på obestämd dig efter att ha uttalat sig ”olämpligt” om sina kolleger på NBC. 

Nu stämmer Roenick tv-nätverket och anklagar dem för diskriminering. 

49-åringen hävdar att anledningen till att han blivit avstängd är för att han är en heterosexuell man. 

Det var i podcasten Spittin' Chiclets som Jeremy Roenick under sommaren 2019 gick över gränsen. Vid sidan av att snacka NHL-hockey kom samtalet in på 49-åringens medarbetare - och det var framför allt det han sa om uppskattade Kathryn Tappen, 38, som upprörde lyssnarna och hans arbetsgivare mest.

Jeremy Roenick tog upp en händelse när han och frun Tracy var på semester i Portugal. Även Kathryn Tappen var med då hon är en nära vän till Tracy. På hotellet fick Jeremy Roenick frågan från en annan gäst om de tre hade ett förhållande.

– Jag svarade att vi tre hoppar i säng tillsammans varje kväll, berättar Roenick i podcasten enligt ESPN.

– Om det skulle hända på riktigt hade det varit riktigt bra. Men det kommer aldrig att hända.

NHL-profilen bad sedan om ursäkt för sina kommentarer. Men i vintras kom beskedet. NBC stänger av Jeremy Roenick - som arbetat för kanalen sedan 2010. 

Avstängd från NBC

”Han stängs av på obestämd tid utan lön efter att ha sagt olämpliga kommentarer om sina arbetskollegor. Vi kommer inte kommentera detta mer i nuläget”, skrev NBC i ett meddelande till Sports Business Journal. 

Men nu får fallet en ny vändning. Nu stämmer Roenick sin tidigare arbetsgivare NBC. NHL-profilen anklagar tv-nätverket för diskriminering. 49-åringen hävdar att anledningen till att han blivit avstängd är för att han är en heterosexuell man. 

Roenick menar också att nätverket har stängt av honom men anledning av att han var en uttalad Trump-supporter vid valet 2016. 

Totalt blev det knappt 1 300 matcher och runt 1 100 poäng i NHL för Roenick som representerade Philadelphia Flyers, Phoenix Coyotes, Chicago Blackhawks, Los Angeles Kings och San Jose Sharks under sin framgångsrika karriär.