Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blågul storslam på NHL awards i natt

Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

LAS VEGAS. Victor Hedman vann Norris Trophy.

Daniel och Henrik Sedin uppvaktades av NHL med King Clancy Memorial Trophy.

William Karlsson fick ta emot Lady Byng Trophy.

Alla fyra svenskar som var nominerade för ett pris till årets NHL Awards gick av scenen som vinnare i natt, svensk tid, i Las Vegas.

Det var en framgång i klass med galan 2012 när Erik Karlsson vann Norris Trophy, Henrik Lundqvist tog hem Vezina Trophy och Gabriel Landeskog belönades med rookiepriset Calder Trophy.

Victor Hedman var först ut på scenen i natt med en glittrande blå smoking.

Han var rörd när han tackade för utmärkelsen.

- Att bli den tredje svensken efter min ungdomsidol Nicklas Lidström och min kompis Erik  Karlsson att få vinna den här utmärkelsen är väldigt stort för mig, sa Victor.

Han tackade hustrun Sanna, mamma Elisabeth och pappa Olle, som alla satt i publiken, och skickade en kärleksfull hälsning till sina bröder Oscar och Johan hemma i Örnsköldsvik.

Jagar Stanley Cup-pokalen

I nästa andetag meddelade Hedman att nu ligger allt fokus på att vinna Stanley Cup med Tampa Bay Lightning.

- Det är målsättningen när jag kör igång hårt med sommarträningen nu. Men först ska jag hem och fira midsommar, som är en stor svensk högtid, berättade Victor för det internationella mediauppbådet sedan han klivit av scenen.

Daniel och Henrik Sedin fick som väntat ta emot King Clancy Memorial Trophy för det ledarskap och de humanitära insatser de svarat för under 17 säsonger i Vancouver Canucks.

- Vi kommer att fortsätta med välgörenhetsarbetet i Vancouver genom vår stiftelse även nu sedan vi slutat spela, berättar Daniel.

Visste ni att ni skulle vinna, då det var NHL-ledningen som bestämde vart priset skulle gå?

- Vi  anade väl kanske att det skulle bli så när vi såg vilka gäster som var inbjudna från Vancouver. Men hur som helst, det här var stort och en fantastisk utmärkelse att få ta emot som ett slut på NHL-karriären, säger Danne.

”Ska fira med drinkar”

Bara några minuter senare stod William Karlsson på scenen och fick ta emot Lady Byng Memorial Trophy, som ett bevis på att han senaste säsongen visade bästa sportsmanship i NHL.

- Vem hade trott det när säsongen började. Att vi skulle ta oss till final och själv hade jag naturligtvis inga tankar på att vinna ett individuellt pris här ikväll. Det här känns fantastiskt roligt, säger William.

Hur ska du fira det här ikväll?

- Hm, det blir nog några drinkar, skulle jag tro.