Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blackhawks trejdar bort svenska duon

Foto: DOUGLAS R CLIFFORD / ZUMA/IBL
Foto: DENNIS WIERZBICKI / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Fyra dagar återstår till trading deadline i NHL på måndag och nu tar spelaraffärerna fart.

Under torsdagen meddelade Florida Panthers att man bytt till svenskarna Lucas Carlsson, 23, och Lucas Wallmark, 25, från Chicago Blackhawks.

– Det ska bli skitkul att komma tillbaka dit. Jag trivdes väldigt bra när jag var där, säger Wallmark till SportExpressen.

Panthers blir nu ett av ligans stora svensklag, då man sedan tidigare har Anton Strålman, Gustav Forsling, Patric Hörnqvist och Alexander Wennberg i spelartruppen. 

För Wallmark blir det en återkomst till Florida, då han tillhörde Panthers förra säsongen efter en trejd från Carolina Hurrticanes.

Han har gjort 16 matcher med Chicago i vinter och svarat för tre assist. 

Blackhawks assisterande tränare, Ulf Samuelsson, hade Wallmark i Carolina Hurricanes farmarlag, Charlotte Checkers, säsongen 2016-17, så där finns också en koppling.

De får Chicago i utbyte

Lucas Carlsson har fått spela tolv matcher i NHL med Blackhawks den här säsongen och registrerat en assist.

Han kom till NHL från Brynäs inför säsongen 2018-19 och inledde äventyret i Nordamerika med ett år i AHL-laget Rockford IceHogs, där han gjorde 33 poäng, 9 mål och 24 assist, på 69 matcher säsongen 18-19. 

Han har i vinter representerat både Blackhawks och IceHogs. 

Från Florida till Chicago flyttar Brett Connolly, Riley Stillman, förhandlingsrättigheterna till Henrik Borgstrom och ett val i den 7:e rundan av draften i år.