Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lundqvist om rivalens trafikolycka: ”Otäckt”

Henrik Lundqvist och Igor Sjestiorkin.Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Igor Sjestiorkin.Foto: SARAH STIER/AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN

Henrik Lundqvists konkurrent Igor Sjestiorkin, 24, har förts till sjukhus efter en bilolycka.

Både han och lagkamraten Pavel Butjnevitj klarade sig lyckligtvis undan med lindriga skador.

– Det var en otäck känsla när jag först hörde om det, säger Lundqvist till amerikanska medier.

Under måndagen, som är NHL:s deadline gällande trejder, meddelade New York Rangers att man skjutit upp sin träning för att hålla en presskonferens.

Och ryktena tog fart.

På sociala medier spekulerades det vilt i om presskonferensen skulle handla om Henrik Lundqvists eventuella flytt till Colorado Avalanche, eller skulle han till och med meddela att karriären är över?

Det blev ingenting av ovanstående alternativ. I stället gick Rangers ut med nyheten att man förlängt kontraktet med Chris Kreider, som därmed stannar i klubben i ytterligare sju år. 

Rangers-duo förd till sjukhus efter bilolycka

New York Rangers meddelade också att två av lagets spelare varit inblandade i en bilolycka där både Pavel Butjnevitj och Igor Sjestiorkin, som på senare tid petat Lundqvist i målet, fanns med i bilen.

Butjnevitj ska vara skakad av händelsen och målvakten Sjestiorkin blir borta i ett par veckor efter att ha fått en mindre fraktur på revbenen. I övrigt mår de båda, som fördes till New York Presbyterian Hospital, efter omständigheterna bra.

– Olyckan inträffade i Brooklyn och tydligen gjorde en bil u-sväng framför dem och det blev en kollision. Lyckligtvis fungerade airbagen som den ska och båda spelarna hade på sig säkerhetsbälte. Det är vi tacksamma för, säger New York Rangers president John Davidson.

– Annars hade det kunnat sluta på ett mycket värre sätt.

Angående Chris Kreiders förlängning:

– Vi har kommit överens efter flera dagars dialog. Båda sidor är nöjda och vi är väldigt glada över att Chris har förlängt.

Henrik Lundqvist: ”Ska sätta oss ner”

Den svenske målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist, 37, är inne på sin 15:e säsong med Rangers, men har endast fått stå i 28 matcher.

Efter att ha genomfört måndagens träning pratade han med pressen om sin situation.

– Det kommer komma en möjlighet att sätta sig ner och prata om min framtida roll, men inte nu, säger han och fortsätter:

– Jag har varit väldigt öppen med ledningen de senaste två åren att om det kommer en dag då de inte längre tycker att jag är en bra lösning, låt oss så prata om det och vara öppna med det. Jag vet att vi kommer sätta oss ner efter säsongen.

Målvakten är tagen efter nyheten om lagkamraternas bilolycka.

– Det har varit en konstig dag av flera orsaker. Med nyheten om killarna som det största orosmomentet. Allt är under kontroll, men det är en otäck känsla som uppstår när man hör något sådant.