Beskedet: Tar plats i Detroit Red Wings

Foto: PAUL SANCYA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAY LAPRETE / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Lucas Raymond, 19, har fått beskedet.

Han tar en tröja i Detroit Red Wings till seriepremiären hemma mot regerande mästarna Tampa Bay Lightning på torsdag.

– Ja, Raymond står med på listan Red Wings lämnat in till NHL över spelartruppen, säger Helene St. James på tidningen Detroit Free Press till SportExpressen.

Samtliga 32 NHL-klubbar måste lämna in listan över sina spelartrupper på måndagskvällen, svensk tid.

23 man får plats på listan och när Red Wings tidigare under måndagen meddelade att man inte ger veteranen Bobby Ryan, 34, något kontrakt efter den PTO (Professional Try Out) han haft under träningslägret var det lätt att gissa att den forwardsplatsen gått till Lucas Raymond.

Samma kedja som kaptenen

Den 19-årige svensken har haft en stark försäsong i Hockeytown och klickat i en offensiv kedja tillsammans med lagkaptenen Dylan Larkin och Tyler Bertuzzi.

Raymond draftades av Red Wings i den 1:a rundan som nr 4 förra året.

Några svenskar har de senaste dagarna fått beskedet att de ska börja säsongen i farmarligan AHL.

Bland dem Alexander Holtz i New Jersey Devils och Andreas Wingerli, Colorado Avalanche.

En glad svensk 20-åring under måndagen var backen Philip Broberg, som Edmonton Oilers tog upp från farmarlaget Bakersfield Condors i sista stund. Man bestämde sig för att ha åtta backar i truppen inför seriestarten.

Dystrare då för veteranen Nicklas Bäckström, som fortfarande inte kommit igång med isträningen efter höftproblemen det senaste halvåret. Han är uppsatt på listan över långtidsskadade och inte med just nu i den 23-mannatrupp som Washington Capitals anmälde.