Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Stängs av i 27 (!) matcher

Foto: MARK HUMPHREY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARK HUMPHREY / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Avstängd från hela försäsongen och de 27 första seriematcherna.

Plus 3,3 miljoner kronor i böter.

Nashvilleforwarden Austin Watson, 26, fick ett hårt straff från NHL-ledningen under onsdagen efter att ha misshandlat sin sambo vid ett tillfälle i juni.

- Dagens avstängning, som är baserad på fakta i det här specifika ärendet och de inblandade individerna, följer NHL:s stenhårda hållning i den här typen av fall. Vi kommer aldrig att tillåta den här typen av uppträdande, säger NHL-bossen Gary Bettman i ett uttalande.

Händelsen inträffade i slutet av juni vid en bensinstation i Franklin, Tennessee, när vittnen såg Watson slå sin flickvän och mamma till parets spädbarn.

Polis tillkallades och NHL-forwarden greps och fördes till en arrestlokal sedan polisen på platsen kunde se att kvinnan hade röda märken på överkroppen, som såg ut att komma från utdelade slag.

Nashville Predators står bakom straffet

Watson släpptes efter en borgen på 41 000 kronor. Han erkände ringa misshandel och dömdes till en tre månaders villkorlig dom kopplat till ett behandlingsprogram för alkohol- och drogmissbruk.

NHL startade i juli en egen utredning om händelsen och höll den 7 september förhör med Austin Watson i New York.

Enligt lokaltidningen The Tennessean har spelarfacket NHLPA planer på att överklaga domen.

Nashville Predators uppgav under onsdagen att man stöder NHL-ledningens dom och att man har samarbetat med ligaledningen under utredningen och behandlingen av fallet.

Watson, som är lagkamrat till svenskarna Mattias Ekholm, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok, har mest hållit till i Nashvilles tredje- och fjärdekedja. Han tillhör lagets tuffaste spelare och hade 123 utvisningsminuter under grundserien förra säsongen, där det blev 19 poäng, 14 mål och 5 assist, på 76 matcher.

Watson var en av lagets bästa spelare under slutspelet, där han producerade 8 poäng, 5 mål och 3 assist, på 13 matcher.

Austin Watson tillgänglig för spel i december

Austin Watson får inte spela i NHL förrän den 3 december när Nashville möter Buffalo.

Den långa avstängningen kommer bara någon vecka efter det att ligaledningen stängt av Vegasbacken Nate Schmidt, 27, i 20 matcher för att ha testats med otillåtna preparat i kroppen.

Schmidt har protesterat ivrigt mot beskyllningarna att han medvetet skulle ha dopat sig och har hävdat att han bara tagit de vitaminer och preparat som klubben tillhandahållit.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!