Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet om Dahlén – då kan han vara tillbaka

San José vann efter förlängning
Foto: JOSIE LEPE / AP TT NYHETSBYRÅN
Jonathan Dahlén i en match mot Minnesota
Foto: DAVID BERDING / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Jonathan Dahlén, 23, missade nattens match med San Jose Sharks efter skadan han ådrog sig mot Washington Capitals i lördags.

Men uppgifter under tv-sändningen av Sharks 2-1-seger över Carolina säger att Dahlén kan vara tillbaka i laguppställningen redan till onsdagens hemmamöte med Ottawa Senators.

Jonathan Dahlén hann göra 9 poäng, 7 mål och 2 assist, på 16 matcher före skadan och var +4.

På tv-bilderna i lördags såg det ut som han skadade den vänstra axeln i en närkamp bakom Capitalskassen. Men Jonathan kom tillbaka och gjorde två byten under inledningen av den andra perioden innan han försvann från matchen för gott.

Enligt uppgifter till Sportexpressen rör det sig inte om någon allvarligare skada utan några dagars vila kan göra Dahlén redo att hoppa med i leken igen senare den här veckan.

Det krävdes förlängning för att skilja San Jose och Carolina åt i nattens möte i SAP Center och det var inte den väntade utgången, då Carolina hade fyra raka segrar i bagaget medan Sharks kom till nedsläpp med två förluster i rad.

Sudden-avgörande för Sharks

Stor matchhjälte blev Alexander Barabanov, som kunde trycka in pucken efter en finurlig passning från Tomas Hertl när 1.42 minuter hade spelats av förlängningen.

Erik Karlsson hade del i segermålet även om han inte fick någon assist. Det  var Karlsson som styrde spelet i det powerplay som föregick målet och där radade hemmalaget upp en rad chanser.

Fyra sekunder hade gått sedan Hurricanes blev fulltaligt, då Brett Pesce kom ut från utvisningsbåset. Men San Jose hann utnyttja det spelövertag man hade skapat sig under utvisningen.

Carolina hade ledningen i matchen genom ett tidigt mål i den andra perioden av Tony DeAngelo.

Det dröjde till knappt fyra minuter var spelade av den tredje perioden innan Sharks lyckades överlista Antti Raanta i Carolinakassen och det var Kevin Labanc som spräckte nollan.

 Sharksmålvakten James Reimer utnämndes till ”Matchens lirare” efter att ha räddat 22 skott.

Erik Karlsson var +1 efter att ha spelat mest av alla med sina 30 byten och 24.20 minuter. Han täckte tre skott.