Foto: / Daniel Lea/CSM/REX/Shutterstock/ / Rex FeaturesFoto: / Daniel Lea/CSM/REX/Shutterstock/ / Rex Features
 Foto: / Daniel Lea/CSM/REX/Shutterstock/ / Rex Features
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Beskedet: Karlsson blir inte borttrejdad

Publicerad

LOS ANGELES. Ottawa förlorade nattens prestigefyllda derby mot Toronto med 3-6.

Spelarna blev ordentligt sågade av förre NHL-målvakten Kelly Hrudey i sändningen av matchen hos Hockey Night in Canada.

- De ser inte ut att bry sig och jag är inte förvånad. När Ottawas general manager redan i början av december frågade tio av lagets bästa spelare om en lista över tio klubbar, som de kunde tänka sig att bli trejdade till, så gick luften ur laget.

Enligt hockeyinsidern Chris Johnston på kanadensiska Sportsnet, som sänder Hockey Night in Canada, så sitter dock Erik Karlsson säkert.

- Jag pratade med general managern Pierre Dorion i går och han kommer inte att ta emot några anbud när det gäller Erik Karlsson. Det är inte aktuellt att trejda honom nu, sa Johnston i tv-studion under den andra periodpausen av nattens match.

Ottawa kommer göra en nysatsning med unga spelare

Dorion träffade ägaren Eugene Melnyk under två dagar på Barbados i Västindien i slutet av veckan och fick sitt kontrakt förlängt med tre år.

Men i ett pressmeddelande från ägaren Melnyk står att läsa att Ottawa Senators ska fokusera på "scouting, draften och utveckling av spelare" under de närmaste åren.

Det betyder att man kommer att sälja ut delar av årets lag, som missar slutspelet om Stanley Cup.

 

LÄS MER: Henrik Lundqvist utpekad - av egna tränaren 

 

Lagkapten Karlsson har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och får börja förhandla om ett nytt avtal den 1 juli.

Han sa så sent som för två veckor sedan i samband med All Starmatchen i Tampa Bay till SportExpressen att han vill stanna kvar i Ottawa.

Frågan är vad som händer om klubben byter bort en handfull av de äldre stjärnorna för att bygga ett nytt lag?

Erik Karlsson och Mark Stone blir byggstenar i Ottawa

Senators står inför stora förändringar, då man har sökt hjälp av staden Ottawa och provinsen Ontario för att få ekonomisk hjälp att bygga en ny arena närmare centrum i den kanadensiska huvudstaden.

Vikande publiksiffror och svajig ekonomi har format ett mörkt moln över Senators framtid.

Enligt Pierre Dorion vill man dock göra allt för att behålla Erik Karlsson och anfallsstjärnan Mark Stone, som också behöver ett nytt kontrakt.

I sin pipeline har Senators backtalangen Thomas Chabot och forwarden Colin White.

Tanken är att byta till sig ytterligare ett antal unga talanger och draftval genom att sälja en handfull av spelarna i årets lag.

I nattens bortamöte med Toronto var Karlsson och kompani utan chans.

Det stod 3-0 till Maple Leafs redan efter drygt elva minuter.

William Nylander svarade för en fräck framspelning med en bakom-ryggen-passning till Auston Mathhews 2-0-mål.

Toronto har nu vunnit sju av de åtta senaste matcherna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag