Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Experten: ”Hans energi spred sig till hela laget”

Lias i Rangers-tröjan.
Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

LOS ANGELES. Lias Andersson, 22, fick göra 13 byten och fick beröm för sin debut i Los Angeles Kings i natt.

Men det blev ännu en förlust för Kings när man föll hemma mot Colorado med 2-3.

– Jag tycker att Lias gjorde bra ifrån sig och spelade med mycket energi, vilket spred sig till andra i laget, kommenterade förre NHL-spelaren Jarret Stoll, som också arbetar som spelarutvecklare i klubben till Fox Sports efteråt.

Lias bildade Kings fjärdekedja ihop med Trevor Moore och Carl Grundström, men den sistnämnde utgick under den andra perioden. Gissningsvis på grund av en skada.

– Lias Andersson är en bra hockeyspelare och han ser ut att vara glad över att ha fått en ny chans i NHL med Kings. Han dödade utvisningar och visade att han är hungrig att lyckas här, sa Stoll.

Coachen Todd McLellan berömde också svensken under sin presskonferens efter matchen.

– Jag gillar Lias vilja och aggressivitet. Han är duktig på att skydda pucken, men alla utvisningar vi drog på oss gjorde att han och hans kedjekamrater i fjärdekedjan inte fick så mycket istid som jag hade tänkt mig, sa McLellan.

LA Kings föll mot Colorado

Adrian Kempe gjorde Kings andra mål, som kom i powerplay och var hans första för säsongen.

Colorado saknade André Burakovsky (skadad). Gabriel Landeskog var med och assisterade till Mikko Rantanen 3-0-mål.

Förlusten var Kings tredje raka under serieupptakten. Man föll i förlängningen två gånger om mot Minnesota före nattens möte med Colorado.