Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Ber om problem – det är riktigt illa”

Har Erik Karlsson gjort sin sista säsong i Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

Erik Karlssons vara eller icke vara i Ottawa Senators är en av NHL:s största snackisar just nu. 

Sportsnet-skribenten Damien Cox hävdar att svensken håller på att bli en börda på klubben. 

Det ryktades om lag som Washington Capitals, Tampa Bay Lightning, Vegas Golden Knights och Nashville Predators. Men när deadline day var över var Erik Karlsson kvar i sitt Ottawa Senators. 

Hans kontrakt går ut sommaren 2019. Senators besked har varit att man vill behålla sin lagkapten och att man kommer att erbjuda ett nytt avtal i juli. Karlsson har själv uttryckt sig mer ambivalent. 

– Tyvärr så finns chansen att jag har gjort min sista match med Senators, men det är ingenting jag planerar för. Med tanke på vad vi gått igenom den här säsongen så kommer det att ske förändringar, men jag hoppas att jag inte blir en av förändringarna, säger Karlsson till TSN. 

 

MISSA INGET: Få de senaste nyheterna om ditt favoritlag – direkt i Messenger. 

 

”Det är riktigt illa”

Hockeyexperten Damien Cox skriver för sajten Sportsnet att Karlsson kan komma att bli en alltför tung börda för Senators. 

"Karlsson är ett komplicerat problem. Han är 27, har precis haft sin minst produktiva säsong i NHL på ett tag och kan gå som fri agent efter nästa säsong", skriver Cox. 

"Stämningen är riktigt illa i Ottawa. Att göra det logiska kommer att bli väldigt, väldigt tufft."

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

 

"Erik Karlsson var inte speciellt bra"

Enligt Cox utgör Karlssons kontrakt på 6,5 miljoner dollar ungefär nio procent av Senators totala lönebudget. Med ett nytt kontrakt kan Karlssons andel gå upp till så mycket som 18 procent, tror han. 

"Det är en jobbig siffra för vilket lag som helst. Och det är en omöjlig siffra för Ottawa, om inte ägaren Eugene Melnyk ändrar sin vision för hur mycket han vill spendera på klubben. Och Karlsson säger att han hittade tillbaka till sin gamla form efter julen, men han var fortfarande inte speciellt bra", skriver Cox. 

"Att ge ett åttaårskontrakt till en spelare som kan vara på väg nedåt är att be om problem, vilket Montreal får känna på i och med Carey Price och Shea Weber."

 

LÄS MER: Stanley Cup 2018 – så spelas slutspelet i NHL. 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!