Har Erik Karlsson gjort sin sista säsong i Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURESHar Erik Karlsson gjort sin sista säsong i Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Har Erik Karlsson gjort sin sista säsong i  Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

”Ber om problem – det är riktigt illa”

Publicerad

Erik Karlssons vara eller icke vara i Ottawa Senators är en av NHL:s största snackisar just nu. 

Sportsnet-skribenten Damien Cox hävdar att svensken håller på att bli en börda på klubben. 

Det ryktades om lag som Washington Capitals, Tampa Bay Lightning, Vegas Golden Knights och Nashville Predators. Men när deadline day var över var Erik Karlsson kvar i sitt Ottawa Senators. 

Hans kontrakt går ut sommaren 2019. Senators besked har varit att man vill behålla sin lagkapten och att man kommer att erbjuda ett nytt avtal i juli. Karlsson har själv uttryckt sig mer ambivalent. 

– Tyvärr så finns chansen att jag har gjort min sista match med Senators, men det är ingenting jag planerar för. Med tanke på vad vi gått igenom den här säsongen så kommer det att ske förändringar, men jag hoppas att jag inte blir en av förändringarna, säger Karlsson till TSN. 

 

MISSA INGET: Få de senaste nyheterna om ditt favoritlag – direkt i Messenger. 

 

”Det är riktigt illa”

Hockeyexperten Damien Cox skriver för sajten Sportsnet att Karlsson kan komma att bli en alltför tung börda för Senators. 

"Karlsson är ett komplicerat problem. Han är 27, har precis haft sin minst produktiva säsong i NHL på ett tag och kan gå som fri agent efter nästa säsong", skriver Cox. 

"Stämningen är riktigt illa i Ottawa. Att göra det logiska kommer att bli väldigt, väldigt tufft."

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

 

"Erik Karlsson var inte speciellt bra"

Enligt Cox utgör Karlssons kontrakt på 6,5 miljoner dollar ungefär nio procent av Senators totala lönebudget. Med ett nytt kontrakt kan Karlssons andel gå upp till så mycket som 18 procent, tror han. 

"Det är en jobbig siffra för vilket lag som helst. Och det är en omöjlig siffra för Ottawa, om inte ägaren Eugene Melnyk ändrar sin vision för hur mycket han vill spendera på klubben. Och Karlsson säger att han hittade tillbaka till sin gamla form efter julen, men han var fortfarande inte speciellt bra", skriver Cox. 

"Att ge ett åttaårskontrakt till en spelare som kan vara på väg nedåt är att be om problem, vilket Montreal får känna på i och med Carey Price och Shea Weber."

 

LÄS MER: Stanley Cup 2018 – så spelas slutspelet i NHL. 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag