Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: NHL-klubben i kontakt med Grönborg

FRÅN 2018: Rikard Grönborg deltog inte i Tre Kronors guldfirande. I stället drog han sig undan på sitt rum. Expressen träffade honom på flygplatsen.
Rikard Grönborg har två VM-guld med Tre KronorFoto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Rikard Grönborg drömmer om ett tränarjobb i NHL. 

Nu kan han ha tagit ett första steg på vägen till drömjobbet. 

51-åringens schweiziska klubb bekräftar att den förre Tre Kronor-bossen varit i kontakt med New Jersey Devils. 

Redan tidigare i veckan kopplades Rikard Grönborg, som vunnit två VM-guld med Tre Kronor, ihop med just New Jersey Devils. 

När fansen fick rösta fram sina favoriter till jobbet som ny huvudtränare ansågs Grönborg näst bäst lämpad för uppdraget. 

Men är uppenbarligen inte bara fansen som haft den svenske tränaren i åtanke. Grönborg coachar numera schweiziska ZSC Lions, som bekräftar för hockeysajten Watson att Devils varit i kontakt med deras tränare. 

– New Jersey gjorde det rätta och ringde oss först och frågade om de fick prata med vår tränare. Vi tillät det, men gjorde det klart att vi inte tänker släppa honom från kontraktet, säger sportchefen Sven Leuenberger till Watson. 

Rikard Grönborg vill träna NHL

Rikard Grönborg har ingen NHL-klausul i sitt kontrakt, som går ut 2021. Den svenske tränaren sa själv i en intervju med Blick tidigare i veckan att han kommer fullfölja kontraktet i Schweiz innan han eventuellt går vidare. 

Grönborg har flera gånger varit öppen med att hans stora dröm är att få träna ett NHL-lag. 

– Det är ingen hemlighet, sa han i intervjun med Blick.