Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftar: Erik Karlsson opererad efter skadan

Foto: DAMON TARVER/CSM/REX / DAMON TARVER/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: DANIEL LEA/CSM/REX / DANIEL LEA/CSM/REX/IBL REX FEATURES

Erik Karlsson har under säsongen haft återkommande problem med en ljumskskada.

Nu bekräftar San Jose Sharks att den svenske stjärnbacken har opererats.

”Erik har påbörjat sin rehabiliteringsprocess och förväntas bli fullt återställd under sommaren”, skriver San Jose Sharks.

Erik Karlsson är rubrikernas man just nu.

Svensken sitter på ett utgående kontrakt med sitt San Jose Sharks, och tidigare i veckan kom uppgifter om att Karlsson hoppas på främst två klubbar till nästa säsong: Montreal Canadiens och hans tidigare lag Ottawa Senators.

Karlsson valdes av Ottawa i 2008 års NHL-draft och blev 2014 utsedd till kapten i klubben. I slutet av förra sommaren stod det dock klart att svensken trejdats till San Jose.

Beskedet om en eventuell återkomst väckte blandade reaktioner – och ett av de potentiella problem som tagits upp är Erik Karlssons hälsa.

Erik Karlsson har opererats

Svensken har under stora delar av säsongen dragits med en ljumskskada. Karlsson tvingades även avstå avgörande matcher i slutspelsserien mot St. Louis Blues – där San Jose till slut blev utslagna.

– Han är inte 100 procent och Sharks visste detta när slutspelen drog i gång. Det kommer att ta tid innan han är hundra procent återställd, sa Karlssons agent Don Mehaan. 

Och nu bekräftar Sharks att svensken har opererats för sin skada.

”Fredagen den 31 maj genomgick San Jose Sharks back Erik Karlsson en lyckad operation för en ljumskskada som han ådrog sig under säsongen 2018/2019”, skriver klubben.

”Erik har påbörjat sin rehabiliteringsprocess och förväntas bli fullt återställd under sommaren och helt redo att spela säsongen 2019/2020.”

https://twitter.com/SanJoseSharks/status/1136374623606583296