Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bästa vi presterat i höst – jag är stolt”

Foto: SCOTT TAETSCH/CSM/SHUTTERSTOCK / SCOTT TAETSCH/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Femte raka segern.

Colorado Avalanche har gått på knock under seriestarten och vann en prestigefylld 6-3-seger borta över Washington i natt, svensk tid.

För André Burakovsky var det en speciell kväll.

Det här var hans första hemkomst till Capital One Arena med sitt nya lag och han fick en hyllning på Jumbotronen med en videofilm från tiden i Washington.

– För att vinna i den här ligan behöver du ha fyra kedjor som kan köra för fullt och det har vi. Så det ser bra ut, sa Burra när han intervjuades i omklädningsrummet efteråt.

Han var med och spelade fram till Nazem Kadris 1-0-mål efter knappt fyra minuter.

Innan den första perioden var över hade Avalanche skaffat sig en 4-0-ledning och även om Capitals reducerade två gånger under mittenperioden, så var Colorado aldrig hotat.

– Den första perioden ikväll är den bästa vi presterat i höst. Vi var starka offensivt, men slarvade inte i försvarsspelet heller. Jag är stolt över killarna, sa Coloradocoachen Jared Bednar.

Washingtoncoachen Todd Reirden bytte ut Braden Holtby redan efter 7.54 minuter, då han hade släppt in tre mål på tre skott.

Men inget hjälpte den här kvällen.

– Vi valde att spela enkelt i den tredje perioden för att inte riskera något och det fungerade bra. Fem raka vinster så här långt är en bra start att bygga vidare på, sa Burakovsky till nhl.com efteråt.

Han var ute och åt middag med Nicklas Bäckström och John Carlson kvällen före matchen och erkände inför matchen att det kändes lite pirrigt at komma tillbaka till den amerikanska huvudstaden som medlem av ett gästande lag.

Kadri och Rantanen bäst i Colorado

Nazem Kadri och Mikko Rantanen var Colorados bästa spelare med ett mål och två assist var.

Gabriel Landeskog hade två assist och Nathan MacKinnon bidrog med ett mål och en assist.

Hos Washington var Alexander Ovetjkin, Lars Eller och T.J. Oshie målskyttarna.

Nicklas Bäckström lämnade isen utan poäng, detsamma gjorde Carl Hagelin.