Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bäst på banan – men svensken missnöjd

Foto: USA TODAY NETWORK / HARRISON BARDEN-USA TODAY SPORTS SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / HARRISON BARDEN-USA TODAY SPORTS SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / HARRISON BARDEN-USA TODAY SPORTS SIPA USA

LOS ANGELES. Var sitt mål av Victor Rask, 28, och Joel Eriksson Ek, 24.

Men det var ryske rookien Kirill Kaprizov, som stal föreställningen med ett solonummer efter bara 17 sekunder av förlängningen.

Det gav Minnesota en 4-3-seger över Anaheim i natt, svensk tid.

Erriksson Ek hade del i segermålet också, då han droppassade pucken i egen zon till Kaprizov, som åkte solo och avslutade med att trycka in en retur på sitt eget skott som Ducksmålvakten John Gibson tappade kontrollen över.

Med sitt 3-2-mål med åtta minuter kvar har Joel nu svarat för 19 fullträffar den här säsongen och har med tre matcher kvar alla möjligheter att nå milstolpen 20 mål för första gången under NHL-karriären.

Han har som bäst gjort åtta mål under en säsong och det var förra året, så hans produktion har verkligen lyft den här säsongen.

– Ja, det är klart att det vore lite roligt att nå 20 mål, men det är inget jag tänker på särskilt mycket just nu. Vi vill se till att spela bra nu innan slutspelet börjar, så vi kan komma in med en bra känsla, säger Eriksson Ek till SportExpressen.

Eriksson Ek bäst på banan i natt

Joel Eriksson Ek utnämndes till banans bäste spelare före Kaprizov.

Både Joels och Victors mål kom på returer, för Rask var det nionde fullträffen i vintern.

Eriksson Ek var annars inte särskilt nöjd med lagets insats.

– Vi hade våra tillfällen när vi spelade bra. Vi måste hålla oss till vår spelplan, vi kan inte göra de där sakerna i neutral zon, bara kasta in puckar. Vi måste fortsätta att vara ödmjuka och spela på rätt sätt. De är också ett bra lag, vi måste vara beredda på att spela hårt, annars vinner man inte i den här ligan, säger han enligt TT.

Minnesota har chans att gå om

Minnesota slåss med Colorado om andraplatsen i NHL:s Central division, som ger hemmafördel i första omgången av slutspelet om någon vecka.

– Det är vad vi siktar på. Vi får spela så bra vi kan och hoppas att det räcker. Det hade varit oerhört kul med extra hemmamatcher i slutspelet, säger Eriksson Ek.

Man har också en chans att ta sig förbi Vegas Golden Knights, som parkerar på förstaplatsen i divisionen.

Minnesota har ett nytt hemmamöte med Anaheim i dag, lördag, och avslutar sedan grundserien med ett dubbelmöte borta med St. Louis i mitten av nästa vecka.


Senaste snackisarna från NHL med Adam Johansson och Jonatan Lindquist