Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslag för Lundqvist efter hjärtoperationen

Henrik Lundqvist.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Henrik Lundqvist efter operationen.
Foto: NHL Network
Lundqvist i New York Rangers.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Henrik Lundqvist har åkt på ett bakslag. 

En inflammation runt hjärtat tvingar honom till flera månaders ytterligare vila.

”Mitt hjärta är inte redo”, skriver NHL-målvakten på Twitter. 

Henrik Lundqvist genomgick en hjärtoperation i början av januari. Den svenske NHL-målvakten har sedan dess jobbat på att komma tillbaka i form. 

För ett par dagar sedan öppnade ”Henke” upp om svåra tiden. 

– Jag var väldigt lugn och det kanske var det som hjälpte mig eftersom jag är en elitidrottare. Men jag tänkte: händer det här verkligen? Att de ska öppna mitt hjärta och att en maskin ska hålla mig vid liv? I det ögonblicket handlade det bara om att försöka få kontroll på situationen, sade Lundqvist i en intervju med NHL Network. 

Henke: ”Mitt hjärta är inte redo”

Nu berättar 39-åringen att han har åkt på ett bakslag i rehabiliteringen. Lundqvist kommer att tvingas till flera månader ytterligare vila efter att man upptäckt en inflammation runt hjärtat. 

”Direkt efter att ha kommit tillbaka på is efter operationen satte jag upp ett ”högt mål”, och det var att vara med i laget under slutet av säsongen. Träningen har gått riktigt bra och jag har känt mig bra – men mitt hjärta är inte redo. Förra veckans kontroll visade en inflammation runt hjärtat som nu kräver några månaders ytterligare vila och återhämtning. Även om det inte är det jag hoppades på så vet jag att allt det är är en del av processen för att komma tillbaka till 100 procent”, skriver Washington Capitals-stjärnan på Twitter. 

https://twitter.com/hlundqvist35/status/1381304607058632704