Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bäckström om Ovetjkin: ”Det gick inte att prata”

Alexander Ovetjkin rörd till tårar på presskonferensen efter Stanley Cupsegern 2018.
Foto: CHRIS WILLIAMS/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN ULAN / AP THE CANADIAN PRESS
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Nicklas Bäckström berättar i en intervju med The Atheltic om hur det är att åka bil med Aleksandr Ovetjkin.

– Han spelar musik på högsta volym. Techno, allt, riktigt jävla högt, säger Bäckström enligt The Athletic. 

Nicklas Bäckström och Aleksandr Ovetjkin har spelat med varandra sedan 2007 då svensken anslöt till Washington Capitals från Brynäs. Då hade Ovetjkin redan varit i NHL i två säsonger. Sajten The Athletic har gjort en gedigen sammanställning av hur Ovetjkin är som lagkamrat genom att samla ihop ”vittnesmål” från nuvarande och tidigare lagkamrater till ryssen. 

– I början när vi kom hit så körde han mig överallt. Det första jag noterade var att det aldrig går att prata med honom i bilen, för han spelar musik på högsta volym. Techno, allt, riktigt jävla högt. Det går inte att prata. Om han ska säga någonting så sträcker han sig och sänker och ställer frågan. För att sen vrida upp till maxvolym, säger Bäckström enligt The Athletic och fortsätter: 

– En annan grej med hans bilkörning, särskilt när han var yngre så älskade han att åka lite, lite fortare. Han tryckte alltid ner gasen för att sedan trycka på bromsen (Bäckström trycker kroppen bakåt och kastar fram huvudet). Han hade alltid full gas för att sedan bromsa in, men bara i 60 meter, sen säger han ”Åh jävlar, jag är så rädd för att polisen ska komma.” 

Ovetjkin under match: ”Har du en wodka?”

Greg Smith var lagläkare i Washington Capitals i 18 år och arbetade tillsammans med Ovetjkin i över elva säsonger. Han berättar i The Athletics artikel om ett minne från Ovetjkins rookiesäsong. Ett minne som kanske spelar lite på gemene mans fördomar om ryssar. De satt på bänken tillsammans mitt under brinnande match, då Ovetjkin vände sig om och frågade Smith: 

– ”Har du en wodka?”. Jag svarade: ”en vadå?”. 

När Ovetjkin upprepar sin fråga igen säger Smith ifrån. 

– ”Oh, vodka. Nej, jag har inte vodka. Det är mitt i matchen.” Jag tänker: ”vad är det för fel på den här killen?”. Sedan visar han mig, och jag svär inför Gud, ett litet sår på fingret. Han säger: ”Du vet, wodka, det dödar bakterier”. Jag säger: ”Nej, nej, vi har väteperoxid till sånt, men drick det inte bara.”