Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Bäckis" sätter press: "Vill kunna vara stolt"

Foto: Alex Brandon
Foto: Nathan Denette

Nicklas Bäckström har ett speciellt skäl till att heja på Sverige i JVM.

Han brukar nämligen satsa pengar med sina lagkamrater i Washington Capitals.

– Man vill kunna gå runt och vara stolt i omklädningsrummet. , säger Bäckström i SportExpressens #HockeyLive.

Nicklas Bäckströms NHL-form pekar stadigt uppåt. Efter Washington Capitals 3-2-seger mot Detroit Red Wings hade svensken fullbordat en svit om sex matcher där han gjort 7 poäng, 2 mål och 5 assist.

I en intervju i SportExpressens #HockeyLive berättar Bäckström att hans och andra NHL-svenskars form bådar gott inför World Cup hösten 2016.

– Det är klart att finns i bakhuvudet. Det är stor grej för hela hockeyn. Klart man skulle vilja vara med och representera sitt land, det vore riktigt roligt, säger Bäckström.

– Jag skulle inte vilja vara i Rikard Grönborgs position. Det finns otroligt många bra svenskar. Det blir svårt att plocka ut ett lag.

Men hösten är långt borta. Nästa stora mästerskap i hockeyvärlden är junior-VM i Finland i månadsskiftet december och januari. Sverige skickar till en trupp med AHL-stjärnan William Nylander i spetsen.

Hade ett vad med Aleksandr Ovetjkin

I omklädningsrummet i Washington är JVM ett hett samtalsämne bland spelarna.

– Det är klart. Det brukar alltid vara lite betting vid sidan av våra matcher, om hur det ska gå. Det är roligast att spela mot ryssarna och kanadensarna. Det är alltid roligt om Sverige slår dem, så man får gå runt och vara stolt i omklädningsrummet, säger Bäckström.

När Sverige vann finalen mot Ryssland 2012 hade Bäckström ett vad med ryske giganten Aleksandr Ovetjkin.

– Han var ganska säker på att Ryssland skulle vinna. Skönt att vi vann, säger Bäckström.

Du ser #HockeyLive i en av periodpauserna i kvällens SHL-omgång.