Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bäckis om succén: ”Är lite förbannad”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / CHARLES LECLAIRE-USA TODAY SPORT SIPA USA

Nicklas Bäckström har fått en strålande start på NHL-säsongen.

Vad är det som håller 33-åringen motiverad? Fiaskosäsongen i fjol.

– Jag är lite förbannad, säger han till The Athletic.

Han har varit bäst i Washington Capitals under inledningen och toppar lagets poängliga, assistliga och har även gjort flest mål. Samtidigt närmar sig veteranen sin 1 000:e NHL-match och kommer snart ha gjort sin 700:e assist.

Bränslet att fortsätta är förra årets misslyckande. New York Islanders körde över Washington i åttondelsfinalen med 4-1 i matcher. En hjärnskakning höll den stora stjärnan borta i tre av matcherna.

– Jag var inte glad över hur förra året slutade i ”bubblan”, säger han till The Athletic.

– Jag vill verkligen, verkligen vara bra och vara den spelare jag kan vara utan några skador. Där är exakt var jag är nu. Jag är lite förbannad. Jag tror det är hur du tänker, hur du mentalt tar dig an saker. 

”Det var en komplett mardröm”

Han var med och lägga beslag på klubbens första Stanley Cup 2018. Nu vill han göra det igen.

– Efter att du har vunnit har du det tankesättet att du vet att det är möjligt. Och jag tror det är drivet som många av oss i omklädningsrummet har. Du tror att du vet vad som krävs och vilket pris du behöver betala. Det måste vara vårt tankesätt. Så ja, jag tror faktiskt laget är hungrigare. Om du tittar på vårt lag, vi blir inte yngre.

Stjärnan berättar även för The Athletic att han vill uppleva ett OS till med Tre Kronor, och minns OS-finalen han missade. Det handlar om när ”Bäckis” fastnade i ett dopningstest inför finalen i Sotji 2014 på grund av sin allergimedicin. Det hela slutade i en tillrättavisning.

– Det var en komplett mardröm, om jag ska vara ärlig, säger han.